Esti aici
Acasa > Curiozitati > Minunea descoperită în Oceanul Indian. „Cascada SUBACVATICĂ”, văzută cu ajutorul Google Maps

Minunea descoperită în Oceanul Indian. „Cascada SUBACVATICĂ”, văzută cu ajutorul Google Maps

Planeta noastră are încă foarte multe „surprize” pe care ni le-a rezervat. Una din minunile descoperite recent este şi frumoasa „cascadă subacvatică” de lângă insula Mauritius.

Văzută din fotografiile aeriene realizate de mai multi fotografi, dar şi din imaginile oferite de Google Maps, presupusa cascadă pare să se afle la capătul sud-vestic al insulei.

Totul nu este însă decât o iluzie optică şi se datorează depunerilor de nisip. Iluzie optică spectaculoasă. Cascada subacvatică prezentă şi pe Google Maps FOTO

Când e privita, însa, din alte unghiuri, zona arată ca orice altă întindere de ocean: un spectru de nuanţe de albastru, verde şi alb. Mai multe fotografii aeriene făcute în Oceanul Indian, în apropierea Insulei Mauritius, au relevat apariţia uluitoare a unui „vortex subacvatic”. Cascada care dispare în adâncurile Oceanului este însă doar o iluzie optică, al cărei efect e cauzat de depozitele de nisip şi nămol existente de-a lungul coastei. Iluzia este prezentă chiar şi pe Google Maps.

Aceste imagini aeriene par să releve existenţa unei cascade subacvatice de-a lungul costei Insulei Mauritius, dar vârtejul dramatic se vede doar de la înălţime, la faţa locului apele tropicale fiind liniştite. Potrivit cercetătorilor, iluzia vârtejului dramatic este creată de depozitele de nisip și nămol.

Insula Mauritius a fost descoperit de exploratorii arabi, iar de-a lungul timpului a fost colonizată de portughezi, francezi, britanici și olandezi.

Mauritius, care se află în largul coastei Africii, în Oceanul Indian, a devenit independentă în 1968 și este republică din 1992.

Lasă un răspuns

Top