Esti aici
Acasa > Curiozitati > Ministrul Muncii: „Un milion de români s-au întors în ţară din cauza pandemiei” NU FACE NIMIC PENTRU EI VORBE GOALA LA TELEVIZOR

Ministrul Muncii: „Un milion de români s-au întors în ţară din cauza pandemiei” NU FACE NIMIC PENTRU EI VORBE GOALA LA TELEVIZOR

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a spus marți seară că „spre un milion de români” s-au întors în țară din cauza pandemiei de coronavirus.

Avem o cifră, însă este acum fluctuantă, pentru că urmează activitățile sezoniere”, a răspuns Raluca Turcan, întrebată câți români s-au întors din străinătate din cauza pandemiei.

„Sunt unii care pot să se înscrie la sistemul de șomaj, dacă îndeplinesc condițiile. Însă, pe fond, pentru cei care urmează să plece în străinătate avem următoarele măsuri – pentru că am avut aglomerări la aeroporturi, muncă în condiții abuzive din partea angajatorilor în străinătate – și pregătim o ordonanță de urgență care va intra în ședința de guvern săptămâna aceasta sau cealaltă prin care să întărim legătura dintre agențiile de plasare a forței de muncă și angajații care pleacă în străinătate, să creștem gradul de conștientizare și de informare cu privire la condițiile de mună în străinătate”, a completat ea, la Digi24.

Întrebată ce cifră estimează cu privire la numărul de români întorși în țară din cauza pandemiei, ministrul muncii a spus că „sper un milion”.

Lasă un răspuns

Top