Esti aici
Acasa > Curiozitati > MINISTRUL ITALIAN DE INTERNE: „ROMÂNIA E O SURSĂ DE SCLAVI PENTRU EUROPA”

MINISTRUL ITALIAN DE INTERNE: „ROMÂNIA E O SURSĂ DE SCLAVI PENTRU EUROPA”

Ministrul de Interne al Italiei descrie România drept „o sursă de sclavi pentru Europa”.

Într-o nouă declarație controversată, Matteo Salvini, liderul formațiunii radicale Liga Nordului, îi disculpă pe oamenii de afaceri italieni care ajung să profite de pe urma muncitorilor români și dă vina pe regulile europene.

Românii sunt printre cei mai expuși abuzurilor de pe piața muncii din Italia. Cazurile repetate de sclavie modernă arată că sunt obligați să muncească și câte 17 ore pe zi. Și nu doar că lucrează zi-lumină, sunt plătiți cu salarii de mizerie: trei euro pe oră.

Sunt recrutați din zonele rurale sărace ale țării, unde n-au posibilitatea să se informeze asupra riscurilor la care se expun pentru promisiunea unor locuri de muncă bune.

Odată ajunși la destinație, angajatorii le confiscă documentele și îi cazează în condiții insalubre, în camere supraaglomerate. De cele mai multe ori vorbim despre muncitori sezonieri în agricultură.

Printre cazurile care au șocat opinia publică este povestea a 13 români salvați de poliție de pe o plantație din sudul Italiei, în luna iunie. Cei care îi abuzaseră erau și ei tot români și au fost arestați.

One thought on “MINISTRUL ITALIAN DE INTERNE: „ROMÂNIA E O SURSĂ DE SCLAVI PENTRU EUROPA”

  1. Da! Dar nu numai romani… și cei de culoare !
    Deci vina e amandorora , fie de cel ce își calcă demnitatea pt 3 euro , fie de cel ce face sclavie și aprofita de pătura debole a societății !!
    O persoana cu bun simt care respecta drepturile omului nu face așa ceva ! Deci … lumea rea e cea ce aprofita se cei săraci ! Punct

Lasă un răspuns

Top