Esti aici
Acasa > Curiozitati > Mașina care poate merge pe orice teren! Daca nu ai auzit de Sherp ai face bine să te uiți la clipul ăsta

Mașina care poate merge pe orice teren! Daca nu ai auzit de Sherp ai face bine să te uiți la clipul ăsta

De la apa, la gheata, la pamant sau nisip, Sherp ATV face fata la orice provocare. Performanta off-road a acestei masinarii este uluitoare si de nota 10. Cu acest ATV modificat si performant poti trece peste orice obstacol.

Rusul Aleksei Garagashian a dezvoltat cel mai interesant concept al ultimilor ani. Botezat Sherp, vehiculul folosește un motor diesel de 1,5 litri care produce 44 CP.

Resursele sunt folosite cu ajutorul unei transmisii manuale cu cinci rapoarte, iar viteza maximă se oprește la 45 km/h. Dar asta nu este tot pentru că Sherp este un tot-teren și nimic nu-i poate sta în cale. Vă invităm să-l urmăriți pe Sherp în acțiune.

Creatorii lui au ajuns cu el acolo unde nu a călcat vreodată picior omenesc, de la cele mai îndepărtate locuri din tundra şi taigaua siberiană la munţii din peninsula Kola.

Sherp o lungime de doar 3,40 metri, o lăţime de 2,52 metri şi o înălţime de 2,30 metri, iar pneurile au un diametru de 1,60 metri şi o lăţime de 60 cm, fiind tubeless şi umflate la presiune mică şi având şi rolul de a menţine vehiculul la suprafaţă la trecerea prin ape adânci.

Garda la sol este imensă, de 60 cm.Vehiculul cu o masă de 1.386 kg la gol este propulsat de un motor modest Kubota de 1,5 litri ce dezvoltă doar 44,3 CP, puterea fiind transmisă la roţi prin intermediul unei cutii cu 5 trepte. Viteza maximă este de numai 45 km/h însă mai importantă este viteza minimă de numai 1,5 km/h care îi permite abordarea unor terenuri extrem de dificile. Dispune de 4 locuri şi o sarcină utilă remarcabilă raportată la masa sa de 1000 kg. Are un rezervor standard de 58 litri şi încă patru rezervoare adiţionale de câte 50 litri.

Versiunea de bază STANDARD cu softtop costă 65.000 USD iar cea KUNG cu hardtop ajunge la 70.000 USD. Încă de la versiunea de bază se oferă sistem de încălzire automată la interior, două baterii, vopsea specială la exterior cu acoperire polimerică durabilă şi centuri de siguranţă la locurile faţă. Opţional se pot comanda rezervoare adiţionale de combustibil amplasate în roţi (!) – 190 USD, generator de 60 Ah – 900 USD sau trailer cu sistem de frânare pentru transportul unui ATV – 3.000 USD.

În filmuleţele ataşate priviţi pe unde poate trece acest incredibil off-roader.

Lasă un răspuns

Top