Esti aici
Acasa > Externe > Mark Zuckerberg anunţă un noi proiect. Meta va lansa prima pereche de ochelari de realitate augmentată

Mark Zuckerberg anunţă un noi proiect. Meta va lansa prima pereche de ochelari de realitate augmentată

Rețelele de socializare, dar și device-urile au evoluat foarte mult în ultimii ani, motiv pentru care Mark Zuckerberg face și el un pas în față și anunță lansarea primei perechi de ochelari de AR.

În curând, oamenii din întreaga lume s-ar putea bucura de un produs nou pe piață adus de Meta. Decizia a fost luată chiar de Mark Zuckerberg, iar potrivit ultimelor informații, în 2024, Meta îşi va lansa prima pereche de ochelari cu funcţii de realitate augmentată.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, consideră că noua pereche de ochelari va reprezenta iPhone-ul companiei. Surse anonime au vorbit pentru The Verge în legătură cu acest proiect.

Astfel, potrivit surselor citate, la momentul actual, prima pereche de ochelari de AR a Meta, fosta Facebook, este încă în lucru şi este cunoscută intern drept Project Nazare. Același surse mai spun că dacă lucrurile vor decurge conform planului, ochelarii ar urma să fie lansați în doar doi ani de zile.

Ce opțiuni vor avea ochelarii Meta?
În ceea ce privește funcțiile acestora, ochelarii vor putea funcţiona independent, în sensul că nu vor avea nevoie să fie conectaţi la un PC sau la un smartphone. Pe de altă parte, sursele citate susțin că pentru procesare, ochelarii de AR se vor baza pe un dispozitiv de forma unui telefon care va conţine, probabil, chipset-ul şi memoria.

Referitor la modul de control al acestora, aceleași surse explică că întreg controlul va fi realizat prin intermediul unei brăţări care va sta la încheietura utilizatorului. Aceasta va avea scopul de a „traduce” mişcările acestuia prin impulsuri electrice.

Cum vor putea fi controlați
La început, sistemul de operare va fi bazat pe Android, mai spun sursele citate. Astfel, primit ochelari de AR ai Meta ar urma să aibă funcții de urmărire a ochilor, efecte 3D de realitate augmentată, o cameră frontală cu un câmp larg de vizualizare, sunet stereo şi un design „acceptabil din punct de vedere social”.

Planurile companiei se întind însă pe mai mulți ani. Conform surselor citate, după primii ochelari de VR ai Meta din 2024, vor urma upgrade-uri la fiecare doi ani. În același timp, compania are deja planuri pentru o pereche mai uşoară şi mai avansată în 2026 şi deja un al treilea model în 2028.

La momentul actual, estimările interne fac referire la vânzarea a doar câtorva zeci de mii de modele. Pe de altă parte, dacă lucrurile merg bine, şeful Meta, Mark Zuckerberg consideră că produsul va fi esenţial pentru companie, având potenţialul de a aduce un nou suflu, aşa cum a adus primul iPhone pentru Apple.

Lasă un răspuns

Top