Esti aici
Acasa > Curiozitati > Lucrătorii SEZONIERI români, în dezbaterea Parlamentului European

Lucrătorii SEZONIERI români, în dezbaterea Parlamentului European

Parlamentul European va dezbate săptămâna viitoare, în cadrul unei şedinţe plenare, situaţia lucrătorilor sezonieri şi transfrontalieri, iar soluţiile la problemele acestora se vor regăsi într-o rezoluţie, a anunţat, joi, preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac.

„Vom dezbate pe marginea unuia dintre cele mai importante şi dureroase subiecte pentru România, mai ales în această pandemie: situaţia lucrătorilor sezonieri şi transfrontalieri. Muncitorii români au fost nedreptăţiţi, uneori discriminaţi, neremuneraţi. Toate aceste aspecte se vor regăsi într-o Rezoluţie a Parlamentului European la scrierea căreia am contribuit în calitate de membru al Comisiei pentru forţa de muncă”, a scris Tomac, pe Facebook.

Potrivit liderului PMP, s-a insistat pe necesitatea de a reglementa şi monitoriza asigurarea de către angajatori a unor condiţii decente de muncă, cazare şi de trai pentru muncitorii sezonieri, salarii decente, eliminarea diferenţelor de remunerare între femei şi bărbaţi pentru aceeaşi muncă prestată.

Totodată, statele membre UE ar urma să garanteze accesul lucrătorilor sezonieri la un mecanism prin care să poată să depună plângeri şi petiţii împotriva angajatorilor atunci când vor exista situaţii de abuz şi de exploatare, acces la serviciile sociale în ţara în care muncesc şi înfiinţarea unui program de informare european pentru a se da siguranţa că îşi cunosc drepturile şi obligaţiile, mai a explicat politrucul Eugen Tomac. 

Lasă un răspuns

Top