Esti aici
Acasa > Evenimente > Londra nu mai este un oraș sigur! Pentru prima data in istorie Londra a intrecut New York-ul la numarul de crime

Londra nu mai este un oraș sigur! Pentru prima data in istorie Londra a intrecut New York-ul la numarul de crime

Numarul crimelor comise in capitala Angliei l-a depasit pe cel din New York, pentru prima oara in istorie, dupa ce un barbat a fost injunghiat mortal duminica, aceasta fiind a 12-a omucidere intr-un interval de 19 zile. Victima, in varsta de 20 de ani, a fost atacata dupa ce a parasit un bar din sudul localitatii Wandsworth.

Până în prezent, 46 de oameni au fost înjunghiați, împușcați sau răniți mortal în Londra, comparativ cu New York, unde numărul cazurilor fatale a ajuns la 50, potrivit Euronews. Poliția din New York a investigat 18 crime în ianuarie, comparativ cu 8 care au fost cercetate în capitală Angliei.

Diferență între numere s-a micșorat în februarie, când poliția metropolitană londoneză a înregistrat 15 crime, spre deosebire de NYPD (New York Police Department), care a înregistrat 11. Doar în luna martie, în Londra au fost investigate 22 de omucideri, iar în New York 21.

Statisticile vechi de zeci ani dezvăluie un trend îngrijorător. Potrivit ziarului britanic Sunday Times, rată crimelor din orașul american a crescut cu 87% din anii ’80 încoace, în timp ce în Londra a crescut cu 40% în ultimii 3 ani. Victimele atentatelor teroriste nu au fost luate în considerare pentru aceste statistici.

Populația ambelor orașe este de aproximativ 8, 5 milioane de cetățeni. În ciudă acestor descoperiri, un purtător de cuvânt al poliției din capitală Angliei a spus că „Londra rămâne unul dintre cele mai sigure orașe din lume”. „Met (poliția metropolitană – n. red.) este îngrijorata de numărul crescut de crime în Londra, iar detectivii departamentului de omucideri fac investigații”, a adăugat purtătorul de cuvânt. „O crimă este deja prea mult și ne străduim să colaborăm cu partenerii noștri pentru a înțelege această creștere și ce putem face cu toții pentru a preveni astfel de tradegii”, a concluzionat reprezentantul poliției londoneze.

Lasă un răspuns

Top