Esti aici
Acasa > Curiozitati > Limuzina lui Putin, lansată pe piaţă şi pentru cetăţenii obişnuiţi. Merge sub apă şi rezistă la explozii

Limuzina lui Putin, lansată pe piaţă şi pentru cetăţenii obişnuiţi. Merge sub apă şi rezistă la explozii

Cel mai nou model de la Renault, Arkana, a fost prezentat, în premieră mondială la Salonul auto de la Moscova. Tot aici, a făcut senzație nouă limuzină prezidențială a lui Putin.

Arkana este un coupe – crossover care îmbină cele mai bune părţi ale unui sedan cu ale unui SUV. Denumirea provine din latinescul arcanum, adică secret. În Rusia, Renault fabrică și Logan, Sandero şi Duster, care sunt, însă, comercializate sub sigla companiei franceze, așadar nu Dacia.

O altă premieră la salonul auto de la Moscova este Aurus Senat, o limuzină de fabricație rusă destinată cortegiului prezidențial. Şi urmaşa celebrelor ZIL-uri folosite, cu decenii în urmă, de liderii sovietici.

Vladimir Putin a folosit deja o maşină Aurus – dar varianata denumită Limousine – la ceremonia de depunere a jurământului, după victoria triumfală în alegeri, dar şi la întâlnirea cu Trump de la Helsinki. Liderul de la Kremlin, care era plimbat de obicei cu Mercedes, a ținut să transmită, astfel, un mesaj patriotic și de independență față de tehnologia occidentală.

Modelele Aurus vor fi putea fi cumpărate și de ruși. Nu chiar oamenii de rând, însă, pentru că preţul va porni – după cum scrie presa – de la 147.000 de dolari.

Potrivit primelor informaţii noua limuzină a lui Putin poate fi folosită sub apă, fără a-i pune în pericol pe pasageri, având roți consolidate cu oțel, pentru a preveni dezumflarea lor. Totodată, experții în domeniu spun că limuzina lui Putin poate rezista chiar și unei explozii.

Lada, un alt constructor auto naţional, a prezentat un concept 4×4 Vison, care sugerează cum vor arăta viitoarele SUV-uri, care au ambiţia să concureze cu maşini celebre de fabricaţie occidentală.

Salonul auto de la Moscova a punctat şi la impresia artistică, unde frumoasele manechine parcă au atras privirile mai mult ca maşinile prezentate.

Lasă un răspuns

Top