Esti aici
Acasa > Curiozitati > Legea offshore a fost adoptată. Prin aceasta, se reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră

Legea offshore a fost adoptată. Prin aceasta, se reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră

Legea offshore a fost votată în Camera Deputaţilor şi a fost adoptată cu 175 de voturi pentru, 30 împotrivă şi 30 de abţineri.

Legea offshore reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră.

Citeste si: Koroscop 10 iulie 2018. Dragoste aprinsă, bani şi o noapte miraculoasă
Varianta prezentată în Camera Deputaţilor este una modificată faţă de cea adoptată de Senat. Astfel, creditul fiscal este eliminat, este introdus un impozit pe venituri suplimentare, iar statul ar urma să încaseze peste 20 miliarde de dolari din exploatările offshore.

Creditul fiscal, o măsură din varianta de lege adoptată de Senat, va fi eliminat, fiind o măsură discriminatorie.

”Creditul fiscal era profund discriminatoriu pentru celelalte companii din România. Se reintroduce un impozit pe veniturile suplimentare (…) Statul român ar urma să încaseze 13,2 miliarde de dolari. (…) La aceste sume, care reprezintă impozitul pe venituri suplimentare, se adauga redevenţa, estimată la 230 milioane de dolari pe an. Înmulţit cu 20 de ani, înseamnă 4,6 miliarde dolari, adică un total încasat de staul de român de 17,8 miliarde de dolari”, a precizat Liviu Dragnea.

La aceasta se adaugă ale venituri generate pentru statul român din impozite pe profit, impozit pe venit, dividende, contribuţii sociale, estimate la minimum 2 miliarde de dolari. Astfel, suma totală încasată de statul român va depăşi 20 de miliarde de dolari, potrivit estimărilor liderului PSD.

În plus, 50% din producţie ar urma să fie tranzacţionată în România iar o parte din sume ar urma să meargă spre fondul destinat parteneriatelor public-private, potrivit măsurilor prezentate luni.

Lasă un răspuns

Top