Esti aici
Acasa > Evenimente > Klaus Iohannis, atac foarte dur la adresa lui Liviu Dragnea: „Cum îndrăznește un politician, care este și infractor, să meargă la televizor și să amenințe magistrați? Asta după ce a organizat și un miting mediocru. Este inadmisibil!”

Klaus Iohannis, atac foarte dur la adresa lui Liviu Dragnea: „Cum îndrăznește un politician, care este și infractor, să meargă la televizor și să amenințe magistrați? Asta după ce a organizat și un miting mediocru. Este inadmisibil!”

Klaus Iohannis, președintele României, s-a întâlnit marți la ora 12.00 cu delegația Comisiei de la Veneția, la Palatul Cotroceni și a declarat la primirea delegației că: „Este o plăcere să vă primesc aici și vreau să vă mulțumesc că într-un timp atât de scurt ați reușit să realizați această vizită. Am înțeles că ați avut mai multe întâlniri și sunt foarte optimist în legătură cu viteza cu care veți trage concluziile.”

După întâlnirea cu reprezentanții Comisiei de la Veneția, președintele Iohannis a făcut declarații de presă în care a subliniat că PSD încearcă să amputeze puterile președintelui:
„O delegație a Comisiei de la Veneția a venit să discute despre legile justiției, vă amintiți că eu i-am sesizat și i-am rugat să facă o analiză. Am avut o discuție foarte bună, am discutat despre aceste legi și așteptăm să avem o opinie preliminară, și apoi, una consolidată, care să fie luată în considerare de Parlament.

Nu am dorit, nici eu, nici comisia, să intrăm în text, ci am discutat despre principii. Am vorbit despre lipsa de transparență a comisiei pentru legile Justiției. Le-am spus detaliat care sunt îngrijorările mele. Am citit motivarea CCR, ca să nu apară o confuzie în spațiul public.

Eu am spus că voi citi până o înțeleg, mai avem puțin de citit. Vă spun două chestiuni, trei, pe care le-aș sublinia: vreau să spun că în această etapă motivarea aduce mai multe întrebări decât clarificări dar poate o aprofundare ulterioară ne aduce mai aproape de adevăr. Un partid încearcă să amputeze puterile președintelui, pentru că actualul președinte nu este de acord pe anumite subiecte.

Nu cumva aceste legi au fost modificate și pentru a diminua puterea președintelui? Din păcate decizia CCR vine în aceeași logică de demitere a unui înalt procuror. Avem un nou super ministru al Justiției, care decide și președintele execută? Ce rol mai are CSM?”
Președintele a mai declarat și că este dorită o dezbatere publică după decizia CCR, dar a subliniat că referendumul ar fi ultima etapă după dezbaterea publică.

Fiind întrebat despre declarația lui Dragnea potrivit căreia statul paralel ar fi fost finanțat de UE și NATO, șeful statului a spus că acea afirmație este o prostie, și că nu există acest stat paralel, ci e inventat de PSD sau consultanții lor și a lansat un atac dur în ceea ce îl privește pe Liviu Dragnea, pe care l-a numit infractor: „Eu nu încalc Constituția, eu veghez la respectarea Constituției. Cum îndrăznește un politician, care este și infractor, să meargă la televizor și să amenințe magistrați? Asta după ce a organizat și un miting mediocru. Este inadmisibil!”
Marți, delegația Comisiei de la Veneția urmează să se întâlnească, de la ora 15,00, cu membrii Comisiei speciale privind legile Justiției, după cum a anunțat președintele forului, Florin Iordache.

Reprezentanții Comisiei de la Veneția care au venit în țara noastră sunt: Thomas Markert, secretar al Comisiei de la Veneția, Hanna Suchocka, președinte de onoare al Comisiei de la Veneția, Artemiza-Tatiana Chișcă-șeful Diviziei Instituții Democratice a Comisiei de la Veneția, Kaarlo Tuori, membru al Comisiei de la Veneția (Finlanda), Nicolae Eșanu, membru supleant al Comisiei de la Veneția (Republica Moldova), domnul Jean-Claude Scholsem, membru supleant al Comisiei de la Veneția (Belgia).

Lasă un răspuns

Top