
Prăjitura cartof sau „kartoshka” este inspirată din bucătăria rusească. Desertul poate fi preprat în variante de dulce, dar și de post, fără unt sau lapte. Mai mult, rețeta poate fi adaptată, în funcție de gusturi: poți folosi miez de nucă, stafide, merișoare, mai mult sau mai puțin zahăr, biscuiți sau pesmet. Cu o aromă îmbietoare de rom și cafea, prăjitura cartof de post va fi pe placul tuturor.
Kartoshka, prăjitura cartof de post. Rețetă simplă și rapidă a gospodinelor din Rusia. Ingrediente
250 grame biscuiți populari
100 grame miez de nucă măcinat
100 grame zahăr tos
1 lingură de zahăr pudră
2 linguri de cafea
3 linguri de cacao
esență de rom
Coaja unei lămâi
1 ceașcă de apă
fulgi de cocos, de migdale, miez de nucă sau alune tocate
Kartoshka, prăjitura cartof de post. Rețetă simplă și rapidă a gospodinelor din Rusia. Mod de preparare
Biscuiții se toacă într-un blender. În ei se adaugă miezul de nucă măcinat și coaja de lămâie. Într-o cratiță se pune apa la fiert, se adaugă zahărul, cafeaua și 1 lingură de cacao. După ce compoziția a atins punctul de fierbere se lasă câteva minute la răcit. După ce compoziția s-a răcit, se toarnă peste amestecul de biscuiți cu miez de nucă.
Amestecă bine până obții o compoziție omogenă, ușor lipicioasă. Din compoziție se modelează bilute și le dăm forma unor cartofi.
Cele două linguri de cacao se amestecă cu o lingură de zahăr pudră. Prăjitura cartof se tăvălește prin acest amestec și se ornează cu miez de nucă, alune tocate, fulgi de cocos, fulgi de migdale sau doar cu zahăr pudră. Poftă bună!