Esti aici
Acasa > Curiozitati > Iohannis, obligat sa promulge una dintre legile justitiei: ‘Romania e intr-o situatie delicata’

Iohannis, obligat sa promulge una dintre legile justitiei: ‘Romania e intr-o situatie delicata’

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, în urma declaraţiilor de presă de la Cotroceni, că a epuizat toate căile de atac şi este obligat să promulge Legea 304, însă a cerut Parlamentului să reintroducă legile justiţiei în circuitul parlamentar.

Actualizare ora 16:15 ‘Niciun decident politic nu are mandat de la români să facă aşa ceva. Faptul că cineva sau un partid a fost ales să conducă, înseamnă că a fost ales să conducă România pentru români, şi nu pentru a scăpa un lider politic de închisoare’, a mai spus Iohannis la declaraţiile de presă de la Cotroceni.

Actualizare ora 16:10 ‘În privinţa legii 304, care privește organizatia judiciara, am epuizat din păcate toate caile din Constituţia României și sunt obligat sa promulg această lege, însă nu inseamnă ca parcursul acestei legi s-a finalizat, nici vorbă. În virtutea atribuţiilor din Constituţia României, solicit Parlamentului ca în sesiunea de toamna sa reintroduca aceste legi în circuitul parlamentar și sa le corecteze așa cum solicita cei avizati’, a declarat preşedintele Iohannis.

Preşedintele subliniază că ‘este absolut necesar, e imposibil de evitat, să se meargă mai departe cu o lege contestata și care a primit aviz negativ de la Venetia’.

Actualizare ora 16:05 Klaus Iohannis a declarat că subiectul declaraţiilor de la Palatul Cotroceni sunt legile justitiei, „care au devenit cel mai dezbatut subiect de cand PSD a venit la guvernare”.

România este într-o situaţie delicată numai şi numai din cauza modului în care coaliţia majoritară a ştiut să legifereze, într-un mod lipsit de transparenţă, prin care, în ciuda tuturor criticilor, de la experţi, din sistem, de la partenerii externi, au legiferat cum au dorit şi au legiferat prost, iar rezultatul în ceea ce priveşte justiţia este îngrijorător, a subliniat preşedintele.

Executivul s-a reunit astăzi la cea de-a doua şedinţă de guvern din această săptămână.

În același timp, conducerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor se reunesc joi seară la ora 18:00.

Preşedintele Klaus Iohannis, la Summitul NATO 2018 © Abaca Press FOTO

Lasă un răspuns

Top