Esti aici
Acasa > Externe > In 2018 ROMANIA, Pentru ce este nevoie de 200.000 de oameni la mitingul PSD din Piata Victoriei, de la ora 20:00

In 2018 ROMANIA, Pentru ce este nevoie de 200.000 de oameni la mitingul PSD din Piata Victoriei, de la ora 20:00

Peste 200.000 de oameni sunt asteptati sambata la mitingul PSD din Piata Victoriei, care se va desfasura sub sloganul ”Vrem prosperitate, NU Securitate!”, iar filialele partidului au primit instructiuni ca participantii – care sunt adusi din toata tara – sa vina imbracati in bluze albe sau in costume populare, sa aiba stegulete tricolore, sa poarte in piept un autocolant cu logo-ul partidului si sa aiba la ei lanterne mici sau telefoane mobile cu blitz.

De asemenea, fiecare dintre ei trebuie sa aiba printat imnul. Pe langa mitingul PSD, in Capitala se vor desfasura alte 13 evenimente, printre care Marsul Diversitatii de pe Calea Victoriei, adunari publice pentru unirea cu Republica Moldova si Marsul Normalitatii organizat de Noua Dreapta. Politia Romana a anuntat ca va survola Capitala cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie, iar Ministerul Afacerilor Interne a dat asigurari ca este pregatit sa gestioneze toate evenimentele.

Mitingul PSD, sub sloganul ”Vrem prosperitate, NU Securitate!”. Organizatorii vor ca participantii sa fie imbracati in alb sau in costume populare, sa aiba stegulete si lanterne mici sau telefoane cu blitz

PSD a anuntat si printr-un eveniment organizat pe Facebook mitingul de la ora 20.00 din Piata Victoriei, sub sloganul ”Vrem prosperitate, NU Securitate!”. Fotografia folosita pentru ilustrarea evenimentului este de la protestele de anul trecut de la Palatul Cotroceni. In anunt, PSD vorbeste despre ”un stat capturat”.

„Intr-un stat capturat, votul tau este egal cu zero, pentru ca – indiferent de alegerea ta – ei raman mereu la putere. Ei spun ca tu nu stii sa alegi si, de aceea, ei trebuie sa conduca in locul tau. Intre timp, au grija sa-ti inchida gura si te pun sa muncesti «pe doi lei». Folosesc statul impotriva ta. Pentru ei, Romania e o adunatura de prosti, care trebuie sa taca si sa rabde. Nu este nevoie de protocoale secrete pentru o democratie functionala. Vrem libertate pentru Romania!”, scrie PSD pe pagina evenimentului.

Mitingul va avea ca tema apararea democratiei si a statului de drept, spunea liderul PSD, Liviu Dragnea.

„Este un miting impotriva faptului ca democratia si statul de drept sunt puse sub semnul intrebarii. Vrem sa aratam ca suntem decisi sa mergem pana la capat. Ii asteptm pe toti ce care doresc sa traiasca intr-o tara libera, unde institutiile nu mai sunt sub teroare. O tara care, din cauza unei propagande, se pune problema ca o structura neligitima, obscura, subterana sa paraziteze institutiile statului, sa influenteze in mod ocult decizii importante, sa permita abuzuri, intruziuni ilegale, sa permita ca cetateni romani, firme romanesti sa fie inchisi, zeci, sute, mii de destine sa fie distruse, avand in vedere niste interese care nu tot timpul sunt doar din interior”, declara Liviu Dragnea dupa sedinta de luni a Comitetului Executiv National, in care au fost stabilite detaliile organizatorice.

Intrebat ce instutii se afla sub teroare si ce institutii fac abuzuri, el a raspuns ca le va nominaliza la miting.

In spatiul public au aparut informatii ca in institutiile publice controlate de PSD angajatii ar fi constransi sa mearga la miting, iar Liviu Dragnea a negat, sustinand ca „sunt incitati unii indivizi sa posteze in online” mesaje potrivit carora au fost amenintati sa vina la miting: „Am vazut ca sunt incitati tot felul de indivizi sa posteze ca au fost amenintati de PSD sa vina la miting. Nimeni nu este fortat de PSD sa vina la miting. Toti cei care au tacut pana acum si care au suferit destul si n-au avut nicio reactie cand s-au taiat pensiile, cand au fost ascultate telefoanele, cand au vazut abuzuri peste abuzuri, au posibilitatea sa vina sambata seara la miting si sa se exprime liber”.

De asemenea, liderul PSD a sustinut ca a aflat ca se incearca inflitrarea unor persoane care sa fie preluate de “televiziunile clasice” si sa spuna diverse lucruri: “Ce vreau sa le transmit tuturor celor care se agita si care vad ca sunt foarte nervosi: nu ne speriati si nu renuntam la miting. Ba dimpotriva, continuati asa pentru ca o sa vina si mai multi, si mai implicati, si mai motivati. Deja am aflat ca se incearca sa se inflitreze tot felul de indivizi in timpul mitingului care sa fie luati de catre televiziunile clasice, sa spuna ca au fost platiti, amenintati”.

Primarul Capitalei Gabriela Firea afirma ca in cererea de autorizare a mitingului PSD a fost estimat un numar de 220.000 – 250.000 de participanti, iar pentru acest protest autoritatile au luat toate masurile pentru a nu exista incidente.

La randul sau, secretarul general adjunct al PSD Codrin Stefanescu sustinea ca PSD s-a pregatit pentru o participare de 150.000 de oameni, dar ca prezenta va fi „mult mai mare”: „Ne-am pregatit pentru 150.000 de persoane, dar se pare ca vor veni mult mai multi. Vor veni foarte multi din judetele de langa Bucuresti”.

Conform unei adrese trimise catre PSD Iasi, care cuprinde, printre altele, traseul autocarelor si indicatii privind debarcarea participantilor, organizatorii mitingului de sambata cer ca manifestantii sa fie imbracati in bluze albe sau in costume populare, sa aiba stegulete tricolore, sa poarte in piept un autocolant cu logo-ul partidului si sa aiba la ei lanterne mici sau telefoane mobile cu blitz. De asemenea, fiecare dintre ei trebuie sa aiba printat imnul.

Lasă un răspuns

Top