Esti aici
Acasa > Evenimente > „Fantoma alba” a ajuns in fata procurorilor:”Daca dvs m-ati vazut ca sunt agresiv aveti perfecta dreptate…”

„Fantoma alba” a ajuns in fata procurorilor:”Daca dvs m-ati vazut ca sunt agresiv aveti perfecta dreptate…”

Seful Brigazii Speciale a Jandarmeriei, Catalin Paraschiv, s-a aflat joi la Parchetul General. El a fost citat in calitate de martor, in dosarul violentelor de la protestul din 10 august.

„Nu dau eu declaratii si nici nu fac apologia schimbarilor la nivelul ministrului. (…) Mi-am asumat riscul in momentul in care mi-am condus oamenii fara niciun fel de problema. Nu vreau sa dau niciun interviu, sper ca ma intelegeti si pe mine. (…) V-am spus punctul meu”, a spus colonelul Catalin Paraschiv, la iesirea din sediul Parchetului General, potrivit Mediafax.

Intrebat de reporteri daca a fost justificata violenta jandarmilor din seara portestului, acesta a spus ”m-ati vazut pe mine agresiv?”.

”Daca dvs m-ati vazut ca sunt agresiv aveti perfecta dreptate”, a raspuns Paraschiv.

Seful Brigazii Speciale a Jandarmeriei Romane a declarat, intr-un interviu dat la jumatatea lunii august, ca nu el a fost comandantul actiunii din 10 august din Piata Victoriei si ca pana in jurul orei 23.00, Brigada speciala nu a intervenit deloc. Catalin Paraschiv a spus ca gazul folosit de jandarmi este legal.

Catalin Paraschiv spune ca prima interventie nu a fost pentru evacuarea Pietei, ci punctuala, pentru extragere, insa ulterior manifestatia nu a mai fost una pasnica.(Continuarea, mai jos …)

„Comandantul actiunii nu a avut niciodata in vedere evacuarea Pietei. Nu se stia ca va fi evacuata Piata. Filmul acestei actiuni a fost asa. S-a primit la un moment dat un apel pe 112 cum ca se incearca vandalizarea magazinului Springtime pe bulevardul Titulescu. Jandarmeria Romana avea toate fortele masate in jurul Guvernului si nu aveam niciun gand de riposta. S-a apelat la colegii de la Politie, care au trimis niste echipaje sa vada ce se intampla si sa ia primele masuri. Aceste echipaje de la Politie au fost atacate. Utilizarea echipamentului de forta se face conform legii. S-a cerut sprijin Jandarmeriei, prin comandantul actiunii, care a trimis doua detasamente de jandarmi sa sprijine politia”, a declarat Catalin Paraschiv, pentru Kamikaze.

Foto: Mediafax

Lasă un răspuns

Top