Esti aici
Acasa > Evenimente > Evaluare nationala clasa a VIII-a. Ultima zi de scoala pentru absolventii de gimnaziu

Evaluare nationala clasa a VIII-a. Ultima zi de scoala pentru absolventii de gimnaziu

Cei peste 171.000 de elevi de clasa a VIII-a incheie vineri cursurile, iar de luni vor sustine Evaluarea Nationala. Primele rezultate vor fi anuntate in 19 iunie, iar rezultatele finale ale examenului vor fi afisate in 23 iunie.

Conform ordinului de ministru privind structura anului scolar 2017-2018, cursurile pentru clasa a VIII-a se vor finaliza vineri, 8 iunie. Incepand de luni si pana astazi, elevii de clasa a VIII-a s-au putut inscrie la Evaluarea Nationala.

Citeste si: Horoscop 8 iunie 2018. Bani, dragoste si o bucurie iesita din comun

Luni, 11 iunie, incepe Evaluarea Nationala, cu proba scrisa la Limba si literatura romana, in 13 iunie se va desfasura proba scrisa la matematica, iar pe 14 iunie elevii din partea minoritatilor nationale vor participa la proba scrisa la limba si literatura materna.

Primele rezultate vor fi afisate in 19 iunie, iar contestatiile vor putea fi depuse in aceeasi zi, intre orele 14.00 – 19.00. Solutionarea contestatiilor este programata intre 20 si 22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afisate in 23 iunie.

Elevii au avut la dispozitie modele de subiecte elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare si care, potrivit Ministerului Educatiei, au fost construite in functie de trei cerinte: formulare clara, precisa si in stricta concordanta cu programele de examen, nivel mediu de dificultate si posibilitatea de a fi rezolvate in 120 de minute.

La admiterea la liceu, va conta in proportie de 80 la suta media generala de la Evaluarea Nationala si 20 la suta media generala de absolvire a claselor V – VIII.

Elevii de clasa a VIII-a au sustinut in perioada 5 – 7 martie simularea examenului de Evaluare Nationala si mai putin de 50% dintre ei au obtinut media generala peste 5.

La Matematica, doar 33,1 % dintre elevi au reusit sa obtina o nota peste 5, iar la Limba si literatura romana 63,1% au luat note mai mari sau egale cu 5. La proba de Limba li literatura materna, 82,6% dintre elevi au obtinut note peste 5. Procente semnificative (peste 60%) ale mediilor mai mari sau egale cu 5 au fost in Capitala si in judetul Cluj. Notele obtinute la simulare nu se contesta si nu se trec in catalog.

One thought on “Evaluare nationala clasa a VIII-a. Ultima zi de scoala pentru absolventii de gimnaziu

Lasă un răspuns

Top