Esti aici
Acasa > Curiozitati > După întâlnirea cu președintele Trump, președintele Putin a transmis:”Războiul rece s-a terminat”

După întâlnirea cu președintele Trump, președintele Putin a transmis:”Războiul rece s-a terminat”

După mai bine de două ore, întâlnirea bilaterală dintre Donald Trump și Vladimir Putin a luat sfârșit și a fost urmată de un prânz la care cei doi conducători de stat au fost însoțiți de 6 reprezentanți ai celor două țări.
Donald Trump, după întâlnirea cu Vladimir Putin, a făcut câteva precizări în fața presei: „Cred că este un început bun. Foarte, foarte bun start pentru toată lumea”.
Președintele american a arătat că dialogul cu Putin a fost unul direct, deschis, profund productiv” și că l-a lăudat pe acesta pentru modul în care Rusia a organizat Cupa Mondială și pentru performanța obținută de echipei națională la aceast Campionat Mondial.

Donald Trump a declarat că: „A fost o zi foarte constructivă, câteva ore constructive, pe care le-am petrecut împreună”. El a menționat că: SUA și Rusia „ar putea salva sute de mii de vieți” în Siria” și a concluzionat: „Sunt sigur că ne vom întâlni din nou în viitor, adesea”.

Întrebat despre implicarea Rusiei din anul 2016 în alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump a spus: „Nu a existat nicio coliziune. Am învins-o cu ușurință pe Hillary Clinton.”

Pe de altă parte, președintele rus a declarat că întâlnirea a avut succes și că a fost o „rundă fructuoasă de negocieri”.

Vladimir Putin a recunoscut la conferința de presă că relația SUA-Rusia a fost complicată, dar a arătat că discuțiile cu Donald Trump purtate la întâlnirea de luni au fost „sincere și utile” și a declarat că:”Războiul rece s-a terminat”.

Putin a mai spus că: „Am fost de acord, eu și președintele Trump, să organizăm un grup de lucru la nivel înalt” al Rusiei și al oamenilor de afaceri americani.

În ceea ce privește problema amestecării rușilor în alegerile prezidențiale din SUA, Putin a spus: „Rusia nu a intervenit niciodată și nu intenționează să intervină în politica internă a SUA, inclusiv în alegeri” și a recunoscut că: „Mi-am dorit ca Trump să câștige pentru că a vorbit despre normalizarea relațiilor rusești”.
(Foto:CNN.com)

Lasă un răspuns

Top