Esti aici
Acasa > Curiozitati > Dragnea este peste tot la TV, Nu va zic nimic „CEA MAI BUNA ELEVA DIN SUCEAVA SE MUTA LA LONDRA”

Dragnea este peste tot la TV, Nu va zic nimic „CEA MAI BUNA ELEVA DIN SUCEAVA SE MUTA LA LONDRA”

Singura elevă din Suceava cu media 10 la Bacalaureat 2018: „Eram decisă să rămân în ţară, însă m-am hotărât să plec din cauza guvernanţilor”

Andra Tofan este singura absolventă de liceu din judeţul Suceava care a obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat 2018. Ea a fost elevă a Colegiului Naţional „Petru Rareş „din municipiul Suceava, la specializarea matematică – informatică, bilingv germană. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Eleva care a luat singurul 10 la Bac din Satu Mare este hotărâtă să pă… Fata de primar cu media 10 la Bacalaureat. „N-a făcut o oră de meditaţ… Ce notă a luat la Bacalaureat fiica ministrului Educaţiei.

Limba Român… Pentru Andra, examenul de Bacalaureat nu a fost ceva deosebit, deoarece ea este obişnuită cu olimpiadele şi concursurile, fiind de asemenea şefă de promoţie. „Sunt absolventă a Colegiului Naţional <>, o persoană destul de ambiţioasă, căreia îi place să se bucure de viaţă, să citească, să călătorească şi care încearcă în fiecare zi să devină o versiune a propriei persoane „, a spus Andra Tofan.

Singura elevă de nota 10 din judeţul Suceava a precizat că nu a avut emoţii la Bacalaureat pentru că este obişnuită cu atmosfera de la concursuri. „Eu nu am avut nicio emoţie pentru că sunt foarte obişnuită cu atmosfera de la examene. Am participat la foarte multe olimpiade şi chiar nu am avut sincer nicio emoţie.

Din punctul de vedere al subiectelor, nu am remarcat ceva extraordinar de greu, adică imposibil de rezolvat, însă bineînţeles la mate şi fizică au fost câteva exerciţii unde a trebuit să ne concentrăm mai mult „, a explicat Andra.

Tânăra absolventă a Colegiului Naţional „Petru Rareş „a privit examenul de Bacalaureat ca un obstacol pe care a trebuit să-l depăşeasă. Andra îşi dorea să rămână în ţară pentru a-şi continua studiile, însă s-a răzgândit din cauza guvernanţilor, urmând a pleca la studii în Marea Britanie.

Andra Tofan. FOTO Dănuţ Zuzeac „Voi pleca la facultate în Londra, la Queen Mary University of London şi voi studia dreptul englez şi dreptul european, timp de patru ani de zile. Programul meu e foarte atrăgător pentru mine, pentru că are un an de studiu la o universitate parteneră din cadrul Uniunii Europene, deci voi putea să studiez în anul III ori în Germania, ori în Danemarca, ori în Spania, unde voi vrea eu, la momentul respectiv.

Până în clasa a XI-a eram decisă să rămân în ţară să dau la drept, însă m-am hotărât să plec din România din cauza guvernanţilor. Ceea ce se întâmplă la noi m-a determinat să cred că dreptul nu mai are aceeaşi imagine, interpretare din partea populaţiei şi mai ales din partea politicienilor.

Drept urmare, nu vreau să regret că nu am mers la universitate în afară şi să las anii să treacă, când aş putea să devin foarte bună pe domeniul meu şi să mă dezvolt pe mine în acei patru ani cu profesori şi într-un cadru mult mai armonios şi mult mai bun pentru mine „, a declarat Andra Tofan.

Andra Tofan. FOTO Dănuţ Zuzeac Eleva de la Colegiul Naţional „Petru Rareş „s-a pregătit pentru examenul de Bacalaureat încă din clasa a IX-a şi le recomandă colegilor mai tineri să aibă foarte mare încredere în ei. „Nu am început să mă pregătesc pentru Bac la începutul clasei a XII-a.

Pot să zic că am început să mă pregătesc pentru Bacalaureat de la începutul clasei a IX-a, pentru că fiind la profil de matematică – informatică – germană, profesorii noştri ne-au susţinut încă de la început şi ne-au prezentat ce înseamnă examenul de bacalaureat şi ceea ce am tratat noi la clasă a fost cu un nivel mai ridicat faţă de ce am primit la Bacalaureat şi asta m-a ambiţionat şi mai tare să pregătesc fiecare capitol cu gândul că la final de liceu va trebui să dau examenul de Bacalaureat.

Pot să zic că patru ani de zile m-am pregătit şi pe această cale vreau să le mulţumesc profesorilor care m-au susţinut în aceşti patru ani şi profesorilor care m-au provocat şi m-au determinat să mă ambiţionez, câteodată fără să-mi dau seama, doamna Ilisei Gabriela, profesoara de Limba Română, doamna Bedrulea Gabriela de Matematică şi doamna Greculeac Anca, profesoara de Fizică „, a mai spus Andra Tofan. În judeţul Suceava, Andra Tofan este sigurul absolvent de liceu ce a obtinut media 10 la Bacalaureat.

Alţi patru elevi au obţinut medii generale între 9, 91 şi 9, 95. Din totalul de 5.458 elevi care s-au înscris la examen, 1.457 au picat Bacalaureatul, luând medii sub 6. Dintre aceştia, 1.167 nu au obţinut nici măcar media 5. 545 de elevi nu s-au prezentat la cel puţin una dintre probe.

Cinci elevi au fost eliminaţi din examen. Potrivit centralizării transmise de Ministerul Educaţiei, la nivel naţional rata de promovare la Bacalaureat 2018 (prima sesiune) este 67, 7%, mai mică faţă de anul trecut cu 3, 7 procente.

Lasă un răspuns

Top