Esti aici
Acasa > Curiozitati > Două avioane s-au ciocnit în zbor și s-au prăbușit în Suceava, la Frătăuţii Vechi. Unul dintre piloţi a murit, celălalt este grav rănit

Două avioane s-au ciocnit în zbor și s-au prăbușit în Suceava, la Frătăuţii Vechi. Unul dintre piloţi a murit, celălalt este grav rănit

Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit la Frătăuţii Vechi, în Suceava © ISU Suceava

Două avioane de mici dimensiuni s-au prăbuşit la Frătăuţii Vechi, Suceava, după ce s-au ciocnit în zbor, în timpul unui zbor de antrenament. Unul dintre piloţi a murit, iar celălalt a fost rănit în tragedie.

In jurul orei 11.15, două avioane de mici dimensiuni, care efectuau manevre, în zona unui aerodrom omologat, de pe raza comunei Fratautii Vechi, în perspectiva unui miting aviatic ce urmează să se desfășoare, în această după amiază, pe Aeroportul internațional Stefan cel Mare Suceava, au intrat în coliziune în zbor, prabusindu-se.

Un pilot din București a decedat pe loc iar celălalt pilot din Timișoara este grav rănit.

A fost contactat procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, conform competenței, urmând a se efectua cercetări pentru stabilirea cu exactitate a condițiilor producerii evenimentului.

Piloţii participau la un show aviatic la Suceava
Potrivit echipelor de intervenţie, piloţii au rămas încarceraţi. În zonă au intervenit o autospecială specializată în stingere şi descarcerare, un echipaj SMURD şi un echipaj SAJ.

Ei sunt piloţii celor două avioane prăbuşite în Suceava, la Frătăuţii Vechi

Ei sunt piloţii celor două avioane prăbuşite în Suceava, la Frătăuţii Vechi. Cornel a murit pe loc, Sorin este în stare gravă (Video)

Cei doi piloţi urmau să participe la un show aerian, pe Aeroportul Internaţional Ştefan cel Mare din Suceva, în cursul după-amiezii. Mitingul aviatic a fost însă anulat.

Accident aviatic cumplit, astăzi, pe aerodromul din Frătăuții Vechi, în Suceava. Două avioane de mici dimensiuni, care efectuau un exercițiu de antrenament pentru mitingul aviatic Suceava Air Show s-au ciocnit în aer şi s-au prăbuşit.

Incidentul a avut loc, cel mai probabil, din cauza unei manevre greșite a unuia dintre piloți și s-a petrecut la o atitudine de circa 200 de metri. Ambele avioane au căzut la sol și s-au transformat într-un morman de fiare contorsionate

Primele imagini de la tragedia aviatică din Suceava

Unul dintre piloți, Cornel Marinescu, de 60 de ani, din București, a fost găsit inconștient și nu s-a mai putut face nimic pentru el, medicii declarând decesul, scrie presa locală.

Cornel Marinescu

Cel de-al doilea pilot este Sorin Mihail Bochiș, de 53 de ani, din Timișoara, era conștient în momentul în care au ajuns echipajele de descarcerare.

Sorin Mihail Bochiș

A fost preluat de un echipaj SMURD și transportat în stare gravă la spital.

Showul aviatic de pe Aeroportul Ștefan cel Mare din Salcea a fost anulat.

Lasă un răspuns

Top