Esti aici
Acasa > Evenimente > Donald Trump:”Cand vine vorba de apararea Americii, nu este suficient sa avem doar o prezenta americana in spatiu. Trebuie sa avem dominatia americana in spatiu”

Donald Trump:”Cand vine vorba de apararea Americii, nu este suficient sa avem doar o prezenta americana in spatiu. Trebuie sa avem dominatia americana in spatiu”

Donald Trump a ordonat Pentagonului să creeze o forță militară spațială:”Când vine vorba de apărarea Americii, nu este suficient să avem doar o prezență americană în spațiu. Trebuie să avem dominația americană în spațiu”

În cursul unei reuniuni a Consiliului Național Spațial care a avut loc luni, președintele Donald Trump a anunțat că a ordonat Pentagonului să creeze o nouă „Forță Spațială”, ca o filială de servicii independente, a șasea ramură a armatei, menită să asigure supremația americană în spațiu, sub supravegherea generalului Joseph Dunford, președintele Șefilor de Stat Major.

Donald Trump a spus: „Când vine vorba de apărarea Americii, nu este suficient să avem doar o prezență americană în spațiu. Trebuie să avem dominația americană în spațiu”, potrivit Associated Press.

Trump vede supremația spațială americană ca pe un patrimoniu al Americii și a arătat că Administrația sa reclamă acest patrimoniu „ca fiind cea mai avansată națiune în domeniul spațial”. El a menționat că: „Esența personalității americanilor este să exploreze noi orizonturi, să atingă noi frontiere”.

Președintele american a mai adăugat: „Vom avea Forțele Aeriene și vom avea Forța Spațială, separate, dar egale”.

(Foto:The Dana Mariner)

Lasă un răspuns

Top