Esti aici
Acasa > Curiozitati > Doliu la Casa Regală. Regina Elisabeta este devastată de durere

Doliu la Casa Regală. Regina Elisabeta este devastată de durere

Este durere fără margini la Casa Regală. Elisabeta a II-a a Marii Britanii este în doliu. Un membru important al familiei regale și un apropiat al Reginei a încetat din viață.

Este doliu la Curtea Regală. Elisabeta a II-a a Marii Britanii este profund îndurerată. Un membru important al familiei regale și un apropiat al Reginei a încetat din viață. Majestatea Sa este profund îndurerată.

Lady Myra Butter, verișoara prințului Phillip și prietenă apropiată a Reginei Elisabeta a II-a s-a stins din viață pe 29 iulie. Aceasta a încetat la vârsta de 97 de ani.

Regina Elisabeta a II-a și Lady Myra au rămas bune prietene de-a lungul vieții, încă din copilărie. Regina și sora ei, Prințesa Margaret, au participat la nunta lui Lady Myra cu maiorul David Butter în 1946.

Regina Elisabeta a II-a și Lady Myra sunt prietene bune
Anul trecut, Lady Myra a vorbit în cadrul unui interviu despre relația ei cu Maiestatea Sa, amintindu-și cum au luat lecții de înot împreună.

«Au ales câteva fete pentru a face ca protocolul regal al prințesei Elisabeta a II-a să fie mai distractiv. Eram un grup de oameni ce includeau prieteni de familie și toți oamenii din cercurile regale, era o atmosferă normală pentru noi.», a mai relatat Lady Myra.

Lady Myra, care este și o verișoară a prințului Philip, a remarcat că regina Marea Britanii avea un simț al umorului foarte bun, pe care l-a menținut toată viața.

Regina Elisabeta, în doliu după prințul Philip
Regina Marii Britanii a fost îndurerată și în urmă în an, când pe 9 aprilie 2021, a murit prințul Philip. Acesta s-a stins la venerabila vârstă de 99 de ani, după ce a fost o viață întreagă principalul stâlp al reginei. Philip, duce de Edinburgh, conte de Merioneth şi baron de Greenwich, cunoscut şi sub numele Philip Mountbatten, s-a născut pe 10 iunie 1921 în Corfu, Grecia, şi a deţinut titlul de prinţ al Greciei şi Danemarcei. El este soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Celebru pentru caracterul puternic, dar şi pentru gafele şi glumele sale mai puţin inspirate, alături de devotamentul lui faţă de coroana britanică, ducele de Edinburgh a exprimat adeseori în public opinii tranşante, plasând uneori în situaţii stânjenitoare o monarhie care încerca să renunţe la imaginea ei tradiţională şi excesiv de conservatoare.

Prinţul Philip s-a implicat şi în numeroase angajamente filantropice. A fost preşedintele World Wildlife Fund (WWF) din 1981 până în 1996, iar programul său International Award a permis unui număr de peste 6 milioane de tineri adulţi să participe la servicii comunitare, cursuri de dezvoltare a aptitudinilor manageriale şi activităţi fizice.

Lasă un răspuns

Top