Esti aici
Acasa > Curiozitati > Diabeticii sunt salvati: a fost inventat un dispozitiv medical care poate suplini functia pancreasului

Diabeticii sunt salvati: a fost inventat un dispozitiv medical care poate suplini functia pancreasului

Diabeticii sunt salvati: a fost inventat un dispozitiv medical care poate suplini functia pancreasului.

Acesta se insereaza sub piele si contine celule care produc insulina.

Testele facute pe animale au dat rezultate foarte bune. Un studiu realizat de Universitatea Alberta din Canada, inceput in 2011, a demonstrat ca dupa 100 de zile de la implantarea dispozitivului, cobaii cu diabet nu au mai avut nevoie de insulina. De dimensiunea unui card de credit, suplinitorul pancreasului este de fapt o punguta, care contine celule care produc insulina. Odata implantat sub piele, in jurul lui se dezvolta vase de sange, iar celulele din interior se maturizeaza, iar in in scurt timp implantul devine asemeni unui organ functional, care produce insulina si echilibreaza nivelul glicemiei, arata ehealthromania.ro.

Cercetatorii de la compania americana care a dezvoltat acest dispozitiv medical, au inceput deja testarea lui pe pacienti cu diabet tip 1. In final se asteapta ca sistemul Cell Pouch („Punguta cu Celule”) sa trateze insasi cauza diabetului, nu doar sa elimine simptomele, asa cum fac in prezent injectiile cu insulina.

Lasă un răspuns

Top