Esti aici
Acasa > Curiozitati > Clujenii care au scris pe mirişte „M**e PSD” au fost chemaţi la Poliţie din ordin de la Bucureşti

Clujenii care au scris pe mirişte „M**e PSD” au fost chemaţi la Poliţie din ordin de la Bucureşti

Cei doi fermieri clujeni care şi-au tuns o mirişte situată al 40 de kilometri de Cluj-Napoca astfel încât să rezulte mesajul „M**e PSD” cu litere pe o lăţime de 60 metri astfel încât să fie vizibil din avion au fost chemaţi duminică la Poliţie.

„Domnii de la Poliţie au fost foarte civilizaţi. Ne-au cerut să dăm declaraţie pe loc, dar nu am vrut, aşa că ne-au chemat la sediu. Am vorbit cu jurişti. Atâta vreme cât nu există o contravenţie, un act de incriminare, nu ştiu dacă trebuie să dăm o declaraţie în acest sens. Mai ales că mesajul nu e scris, nu e făcut material cu vopsea. Noi doar am tuns iarba într-un anumit fel”, a declarat Sorin Bobiş pentru www.adevărul.ro.

„Ordin de la Bucureşti”

Alexandre Lacaille, proprietarul terenului, a povestit că oamenii legii le-au cerut să şteargă mesajul în baza unor ordine primite de la Bucureşti.

„Primul cuvânt nu le-a plăcut, ne-au cerut să modificăm acolo ceva. Cum ar fi cum apare peste tot, de exemplu o steluţă în loc de o literă. Mi-au spus că au primit ordin de Bucureşti în acest sens”, a povestit Lacaille. Proprietarul a menţionat că nu s-a pus problema ca autorii mesajului să fie amendaţi.

Contactaţi de jurnalişti, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj au declarat că acţiunea a avut un caracter preventiv.

„În urma materialelor apărute în spaţiul public care prezentau un mesaj jignitor, realizat pe un câmp de pe raza judeţului Cluj, poliţiştii s-au sesizat şi au identificat şi contactat persoanele implicate în realizarea lui. Menţionăm că acţiunile poliţiştilor au avut un scop preventiv, întrucât fapta ar putea fi încadrată în categoria contravenţiilor prevăzute de Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, se menţionează în răspunsul IJP Cluj.

Rămâne încă două săptămâni…

Cei doi fermieri au refuzat să şteargă mesajul la cererea poliţiştilor. „Erau deranjaţi doar pentru cuvântul obscen folosit şi le-am explicat că nu a fost o trivialitate adresată cuiva, ci a fost vorba despre un mesaj-protest pe care l-am preluat de la românii veniţi din străinătate, nimic altceva. Mesajul va rămâne pe deal atât timp cât nu vom lucra terenul, care este o mirişte, dar când vom începe să îl lucrăm, peste săptămână sau două, atunci va dispărea”, a declarat Sorin Bobiş în urma întâlnirii de duminică.

Aceiaşi fermieri au mai „desenat” sâmbătă pe un deal din localitatea Sâmboleni din Cluj mesajul „Vă vedem”.

Lasă un răspuns

Top