Esti aici
Acasa > Curiozitati > Cinci medalii pentru lotul României la Olimpiada Internaţională de Fizică, de la Lisabona, Nu intereseaza pe nimeni sa NU distribuiti!

Cinci medalii pentru lotul României la Olimpiada Internaţională de Fizică, de la Lisabona, Nu intereseaza pe nimeni sa NU distribuiti!

Lotul olimpic de fizică al României a obţinut şi la ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Fizică cinci distincţii © Sursă: Hepta Liceenii români au obținut cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Fizică

Lotul olimpic de fizică al României a obţinut şi la ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Fizică cinci distincţii: o medalie de aur, două medalii de argint şi două medalii de bronz. Olimpiada s-a desfăşurat la Lisabona, reunind peste 400 de concurenţi din 90 de ţări.

Potrivit Ministerului Educaţiei, după performanţa din 2017, Petru Cotruţ, elev al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi-a trecut în palmares încă o medalie de aur. Sabina Drăgoi şi Ştefan Dolteanu, colegii săi de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, au fost medaliaţi cu argint, în timp ce Cosmin Andrei (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Răzvan-Mihai Ursu (Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa) au obţinut medalii de bronz.

Concursul constă în susţinerea a două probe (una teoretică şi una experimentală) cu durata de 5 ore fiecare. Scorul maxim care poate fi obţinut de un concurent este de 50 de puncte (30 de puncte la proba teoretică şi 20 la proba experimentală).

Delegaţia României a fost coordonată de Delia Davidescu (cadru didactic la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală) şi Adrian Dafinei (conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti).

A 49-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică s-a desfăşurat la Lisabona, în perioada 21-29 iulie, reunind peste 400 de concurenţi din 90 de ţări. Prima Olimpiadă Internaţională de Fizică a avut loc în 1967, în Polonia, cu participarea a 5 ţări, inclusiv România. Ţara noastră a găzduit competiţia de două ori (1972 şi 1983)

Lotul olimpic de fizică al României a obținut o medalie de aur, două medalii de argint și două medalii de bronz la Olimpiada Internaţională de Fizică, care s-a desfășurat la Lisabona, în perioada 21-29 iulie.

Potrivit Ministerului Educației, Petru Cotruț, elev al Liceului Internaţional de Informatică din București, a câștigat o medalie de aur, repetând performanța de anul trecut.

Sabina Drăgoi și Ștefan Dolteanu, colegii săi de la Liceul Internaţional de Informatică din București, au fost medaliați cu argint, în timp ce Cosmin Andrei (Liceul Internaţional de Informatică din București) și Răzvan-Mihai Ursu (Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța) au intrat în posesia medaliilor de bronz.

Concursul constă în susținerea a două probe (una teoretică și una experimentală) cu durata de 5 ore fiecare. Scorul maxim ce poate fi obținut de un concurent este de 50 de puncte (30 de puncte la proba teoretică și 20 la proba experimentală).

Peste 400 de concurenţi din 90 de ţări au participat la cea de-a 49-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică de la Lisabona.

Prima Olimpiadă Internaţională de Fizică a avut loc în 1967, în Polonia, cu participarea a 5 țări, inclusiv România. Țara noastră a găzduit competiția de două ori (1972 și 1983).

Delegaţia României a fost coordonată de Delia Davidescu (cadru didactic la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală) și Adrian Dafinei (conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti).

Lasă un răspuns

Top