Esti aici
Acasa > Curiozitati > Ce l-a facut pe un miliardar german sa doneze peste 4 milioane de euro Universitatii din Sibiu

Ce l-a facut pe un miliardar german sa doneze peste 4 milioane de euro Universitatii din Sibiu

Ambasada României la Berlin a găzduit ceremonia de semnare a unui acord dintre Institutul Hasso Plattner şi Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, prin care instituţia germană donează suma de 4,2 milioane de euro către universitatea românească.

Ce l-a făcut pe un miliardar german să doneze peste 4 milioane de euro Universităţii din Sibiu

Administraţia ULBS a anunţat că donaţia este destinată construirii de laboratoare şi derulării proiectelor de cercetare, precum şi burselor studenţilor români ai Institutului Hasso Plattner.

Proiectul a fost negociat în ultimii doi ani de către profesorul Christoph Meinel, director al Institutului Hasso Plattner, şi profesorul Ioan Bondrea, rectorul ULBS, în urma unei iniţiative şi prin mijlocirea Ambasadei României la Berlin şi a ambasadorului Emil Hurezeanu.

”Un mare câştig va fi acela că vom include în activităţile noastre grupuri de studenţi, companiile şi partenerii care fac cercetare-dezvoltare din Sibiu, astfel încât să creăm produse inovative şi pe acest lucru ne bazăm, că va exista un interes deosebit atât din partea cercetătorilor, cât şi din partea cadrelor didactice.

Vom înfiinţa o bursă Hasso Plattner pe cercetare, pentru tineri cercetători şi, în acelaşi timp, pentru studenţi, cu susţinere serioasă din partea Institutului Hasso Plattner din Germania”, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă de marţi, rectorul ULBS, Ioan Bondrea.

Rectorul universităţii din Sibiu a mai spus că, din 1 ianuarie 2019, tinerii cercetători ar urma să beneficieze de burse în valoare de 10.000 de euro, iar studenţii – de burse de cercetare de 5.000 de euro anual, din partea Institutului Hasso Plattner.

Hasso Plattner este miliardarul german care a înfiinţat acest institut şi care finanţează facultăţi din Germania şi SUA. Plattner a ales universitatea din Sibiu pentru că ”are rădăcini aici”, după cum a menţionat rectorul ULBS.

2 thoughts on “Ce l-a facut pe un miliardar german sa doneze peste 4 milioane de euro Universitatii din Sibiu

  1. Its like you read my thoughts! You seem to grasp so much approximately this,
    such as you wrote the guide in it or something. I feel that you simply can do with a
    few percent to pressure the message home a bit, however instead of that,
    that is magnificent blog. A great read. I will certainly be back.

Lasă un răspuns

Top