Esti aici
Acasa > Evenimente > Breaking NEWS: Explozie în stația de metrou Southgate. Mai multe persoane rănite. Un tânăr a fost arestat

Breaking NEWS: Explozie în stația de metrou Southgate. Mai multe persoane rănite. Un tânăr a fost arestat

O explozie provocată de un scurtcircuit la o baterie s-a produs marţi, 20 iunie, la metroul din Londra, a anunţat Metropolitan Police.

„La acest stadiu pare că un scurtcircuit la o baterie este cauza exploziei. Poliția Metropolitană și Poliția Transporturi lucrează împreună pentru a stabili tot ce s-a petrecut”, se arată într-un comunicat al poliției londoneze.

Poliţia Metropolitană a precizat că un apel primit la ora locală 19.03 făcea referire „la o explozie” la staţia Southgate din nordul Londrei. La faţa locului au fost trimise echipaje de poliţie, precum şi pompieri şi ambulanţe. Accesul la stație a fost restricționat.

„Este în curs o anchetă pentru a stabili cauza exploziei semnalate, care pare să fi fost minoră”, a indicat Scotland Yard, adăugând că nu are cunoştinţă de vreo rănire gravă.

Poliţia britanică a Transporturilor a arătat totodată, pe Twitter, că incidentul ar fi legat de terorism.

Serviciul de ambulanţă din Londra a declarat că a acordat îngrijiri la faţa locului, „pentru răni minore”, unui număr de trei persoane, în timp ce alţi doi oameni au fost transportaţi la spital.

Pe Twitter, adaugă AFP, unii utilizatori au descris scene de panică la Southgate. “Am simţit un miros de ars (ca de cauciuc) şi am văzut mai mulţi oameni care se grăbeau spre ieşiri”, a relatat unul dintre aceştia.

Un tânăr de 23 de ani din Enfield este suspectat de „un act care ar fi provocat rănirea sau deteriorarea proprietății prin explozie și care ar pune în pericol siguranța pe calea ferată”, potrivit unei declarații a Poiliției Transporturi Britanice.

Bărbatul a fost eliberat sub investigație, în așteptarea unor anchete suplimentare.

Lasă un răspuns

Top