Esti aici
Acasa > Curiozitati > Biciclist, SALVAT de un câine maidanez pe Muntele Semenic

Biciclist, SALVAT de un câine maidanez pe Muntele Semenic

Un biciclist de 40 de ani din Reșița a avut ieri un salvator aparte, după ce s-a accidentat pe Muntele Semenic. Până la intervenția jandarmilor, primul care i-a sărit în ajutor a fost un câine maidanez.

Jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi din Văliug au fost solicitați să intervină aseară, în jurul orei 22, pe Platoul Semenic. Un biciclist a sunat la 112, anunțând că s-a accidentat. „În urma unui apel primit prin sistemul unic de urgență 112, luni, 16 iulie, în jurul orei 22, jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Văliug s-au deplasat, în cel mai scurt timp, în zona Platoului Semenic, pentru a acorda primul ajutor unui bărbat în vârstă de 40 de ani, din municipiul Reșița, care s-a accidentat, căzând de pe bicicletă. La sosirea jandarmilor, ciclistul acuza dureri în zona claviculei și se afla într-o ușoară hipotermie”, transmite Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al jandarmilor cărășeni.

Ineditul incidentului a fost descoperit de jandarmi abia după ce au ajuns pe munte. Un câine maidanez s-a așezat lângă bărbatul accidentat pentru a-l încălzi și i-a rămas alături până la sosirea salvatorilor.

Reșițeanul de 40 de ani a fost preluat de o ambulanță, iar bicicleta a rămas în custodia jandarmilor din Văliug până la refacerea bărbatului. În ceea ce-l privește pe salvatorul de ocazie, acesta a rămas în zonă pentru a interveni și în alte cazuri în care situația o va impune.

Lasă un răspuns

Top