Esti aici
Acasa > Evenimente > Bebeluşul unei românce din Italia, împuşcat în spate, în braţele mamei, pe o stradă din Roma

Bebeluşul unei românce din Italia, împuşcat în spate, în braţele mamei, pe o stradă din Roma

Fetiţa în vârstă de 1 an a unei românce a fost împuşcată în spate, în timp ce femeia o ţinea în braţe.

Mama fetiţei spune că a auzit o pocnitură puternică, dar nu şi-a dat seama ce se întâmplase, însă, după câţiva paşi, a observat cum ţâşneşte sânge din spatele copilului, potrivit presei italiene.

Citeste si: Horoscop Iulie 2018 Berbec. Noroc De Bani, Neînţelegeri La Muncă Şi Un Nou Hobby

Potrivit primelor informaţii publicate de autorităţi, este vorba despre un copil român de puțin peste un an, care a fost împuşcat în spate, cel mai probabil cu un pistol.

Potrivit presei italiene, copilul se numeste Lepădat Cerasela, iar mama se numeşte Lepădat Ştefana.

Reacţia MAE la bebeluşul român împuşcat în Italia

Reacţia MAE la bebeluşul român împuşcat în Italia, pe stradă, în braţele mamei: „Se fac demersuri de urgenţă”

Ministerul de Externe român a confirmat incidentul de la Roma, în care o fetiţă româncă, în vârstă de 1 an a fost împuşcată pe stradă, în braţele mamei.

Potrivit autorităţilor române, se fac demersuri în regim de urgenţă pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la circumstanţele producerii evenimentului.

„Ambasada României la Roma are în atenție cazul semnalat și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații cu privire la circumstanțele producerii incidentului, cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate. Până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident. Ambasada României la Roma menține cazul în atenție, este în contact cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în limita competențelor legale”, se arată în comunicatul MAE.

Fetiţa în vârstă de 1 an a unei românce a fost împuşcată în spate, în timp ce femeia o ţinea în braţe.

Mama fetiţei spune că a auzit o pocnitură puternică, dar nu şi-a dat seama ce se întâmplase, însă, după câţiva paşi, a observat cum ţâşneşte sânge din spatele copilului, potrivit presei italiene.

Autorităţile italiene au reacţionat imediat, precizând că speră să fie doar un accident şi nu un atac voit.

Fetiţa a suferit o intervenție chirurgicală, în timpul căreia a fost extras un corp străin metalic foarte asemănător cu bilele unui pistol cu aer comprimat.

Bebeluşul fost dus prima dată la spitalul Casilino, apoi transferat de urgență la Roma, cu o prognoză rezervată, unde se află încă spitalizat împreună cu mama lui.

Autorul nu a fost prins, însă carabinierii au stabilit deja un cerc de suspecţi.

Autorităţile de la Roma speră că este un caz izolat, o greşeală sau un accident şi precizează că se fac toate eforturile ca acest caz să fie rezolvat.

„Sper că este un caz izolat, altfel începem să credem că există cineva care seamănă ură și rasism față de ceilalți și protagoniștii acestor crime oribile, fără cel mai mic respect pentru lege și poliție, să fie prinşi”, precizează un comunicat al autorităţilor.

Lasă un răspuns

Top