Esti aici
Acasa > Curiozitati > Bancherii de la Goldman Sachs vor face 3.200 de concedieri, cele mai multe de la criza din 2008 încoace

Bancherii de la Goldman Sachs vor face 3.200 de concedieri, cele mai multe de la criza din 2008 încoace

Goldman Sachs dă startul celei de-a doua runde de reduceri de personal în cinci luni, eliminând aproximativ 3.200 de locuri de muncă în această săptămână, în încercarea de a reduce costurile după un an dificil pentru banca sa de investiții.

Bancherii de la Goldman Sachs vor face 3.200 de concedieri, cele mai multe de la criza din 2008 încoace
Majoritatea reducerilor de personal de la Goldman Sachs ar trebui să aibă loc pe 11 ianuarie, potrivit unor persoane familiare cu acest subiect, dar negociatorii din City au declarat pentru Financial News că unele echipe sectoriale și piețele de capital au fost informate cu privire la pierderile de locuri de muncă începând cu 9 ianuarie. Banca americană urmează să elimine aproximativ 1.000 de persoane din echipele sale principale de tranzacționare și de tranzacționare, potrivit unei persoane familiare cu această chestiune.

Reducerile de locuri de muncă din cadrul băncii de investiții Goldman vor viza de la analiști până la nivelul de director general, au declarat pentru FN două persoane care au cunoștință despre acest subiect. Unii directori generali din ultima sa rundă de promovări din 2021 au fost incluși în reduceri, au spus persoanele respective.

„Nu este vorba doar de eliminarea celor neperformanți. Oamenii care sunt scumpi sunt vizați pentru a maximiza impactul și există o mulțime de excese la nivel de juniori după angajările de anul trecut. Ei sunt mai costisitori după creșterile salariale de anul trecut”, a declarat pentru FN un bancher senior de la Goldman.

„Dacă ești un nou director general, ai mai multe șanse să fii eliminat decât cineva cu o experiență mai îndelungată”, a adăugat un alt dealer.

La Londra, reducerile anterioare, dezvăluite în septembrie, au afectat cel mai mult echipele de leveraged finance și ECM ale Goldman, potrivit FN.

Vânătorii de talente au declarat că au primit telefoane de la bancheri de la Goldman care se așteaptă să se aventureze pe o piață a muncii brutală, în care atât băncile de investiții, cât și companiile de private equity reduc costurile.

Majoritatea băncilor mari au redus numărul de locuri de muncă
Cele mai multe bănci mari au redus numărul de locuri de muncă în ultimele luni, dar cei care se ocupă de tranzacții, vizați de concedieri la Goldman și vânătorii de personal, au declarat că se așteaptă la cel mai mare succes la băncile de investiții de tip boutique în expansiune, care și-au semnalat intenția de a face angajări chiar și în condițiile în care rivalii mai mari se confruntă cu presiuni pentru a reduce costurile. Directorii JPMorgan au declarat, de asemenea, că vor continua să angajeze talente de top.

Reducerile de la Goldman sunt cele mai semnificative de la criza financiară din 2008, directorul general David Solomon fiind sub presiune după ce profiturile au scăzut cu 44% în primele nouă luni ale anului. În timp ce încheierea de tranzacții a încetinit în întregul sector, Marcus, compania pe care Solomon a lansat-o în sectorul bancar de consum, a continuat să înregistreze pierderi și se așteaptă să fie afectată de pierderea de locuri de muncă.

Numărul angajaților Goldman a crescut cu 34% din 2018, iar la sfârșitul lunii septembrie numărul angajaților era de 49.000 de persoane. În timpul pandemiei, a întrerupt eliminarea anuală a angajaților neperformanți, care de obicei elimină între 1% și 5% din personal, reintroducând-o anul trecut după o pauză de trei ani.

Un purtător de cuvânt al Goldman Sachs a refuzat să comenteze.

Limitarea cheltuielilor de călătorie, o altă măsură așteptată
Pe lângă reducerile de personal, se așteaptă ca Goldman să limiteze cheltuielile de călătorie, inclusiv utilizarea jeturilor private Gulfstream, potrivit Financial Times din 10 ianuarie. De asemenea, banca va căuta să controleze cheltuielile în cadrul noii sale unități de tehnologie și de consum „Platform Solutions”, potrivit ziarului.

Potrivit furnizorului de date Dealogic, onorariile Goldman din tranzacții au scăzut cu 47% anul trecut, ceea ce este în mare parte în linie cu cele ale colegilor săi de pe Wall Street. Anul trecut, Goldman a majorat salariile inițiale ale analiștilor săi la 110.000 de dolari în SUA și la 70.000 de lire sterline în 2021, pe fondul unei revolte în rândurile juniorilor săi din cauza volumului de muncă și a recrutat mai mulți analiști și asociați pentru a prelua ștafeta în condițiile în care activitatea de tranzacționare a atins cote fără precedent.

De asemenea, a majorat bonusurile pentru dealeri cu până la 50% pentru dealerii cu cele mai bune performanțe, în condițiile în care comisioanele au crescut până la un nivel record de 130 de miliarde de dolari în întreaga industrie. Anul acesta, bancherii de investiții de top se așteaptă la reduceri ale bonusurilor de până la 40%, potrivit FT.

Reducerile de personal de la Goldman sunt mult mai mari decât cele ale majorității rivalilor săi de pe Wall Street, Citigroup și Morgan Stanley efectuând reduceri ușoare de personal în decembrie. Cu toate acestea, bancherii au declarat pentru FN în noiembrie că se așteaptă o a doua rundă de concedieri la majoritatea firmelor dacă activitatea de tranzacționare nu se îmbunătățește.

Michael Turner, codirector al firmei de analiză Coalition Greenwich, a declarat că se așteaptă la o reducere de până la 20% a numărului de angajați în cadrul băncilor de investiții, pentru a îmbunătăți nivelul de productivitate, scrie Financial News London.

Lasă un răspuns

Top