Esti aici
Acasa > Curiozitati > Aur pentru Romania la Olimpiada asiatica de fizica din Vietnam. Nu intereseaza pe nimeni, sa Nu distribuiti mai departe

Aur pentru Romania la Olimpiada asiatica de fizica din Vietnam. Nu intereseaza pe nimeni, sa Nu distribuiti mai departe

Razvan Ursu, un elev din Constanta, a luat medalia de aur la competitia la care au participat 185 de elevi, din 25 de tari. Romania este singurul stat din afara Asiei care este invitat sa participe de cativa ani incoace, asta datorita rezultatelor foarte bune obtinute pana acum.

Are doar 18 ani, dar a castigat o multime de medalii. Cea mai recenta este de aur, castigata la un concurs dificil.

Subiectele la aceasta competitie au fost dificile, dar Razvan Ursu le-a rezolvat si a luat ”aurul”.

“A fost greu pentru ca au fost concurenti redutabili. Subiectele au fost grele si nu de putine ori se spune ca subiectele de la olimpiada de fizica a tarilor asiatice sunt mai grele decat cele de la olimpiada internationala”, a afirmat elevul, citat de radioconstanta.ro.

Razvan Ursu a spus ca pentru el urmeaza sustinerea examenului de Bacalaureat in sesiune speciala, dupa care se va afla in lotul largit al Romaniei pentru Olimpiada Internationala de Fizica.

El a mai afirmat ca dupa incheierea liceului va studia in Germania, in domeniul ingineriei electrice si tehnologia informatiei, dupa care si-ar dori ca masteratul si doctoratul sa aiba legatura cu domeniul aerospatial.

Profesorul de fizica Ion Bararu de la Colegiul National ”Mircea cel Batran” a spus ca in cunoaste pe Razvan Ursu de cand acesta era in clasa a V-a, ca rezultatele lui la fizica sunt exceptionale si ca a castigat de-a lungul gimnaziului numeroase premii internationale la concursuri de robotica, de rovere, de sateliti.

Lasă un răspuns

Top