Esti aici
Acasa > Curiozitati > Apelul disperat al unui medic către parlamentari: ”Mor medici în gardă…”

Apelul disperat al unui medic către parlamentari: ”Mor medici în gardă…”

Medicul Livia Davidescu din Craiova a identificat, cu ajutorul colegilor din ţară, 43 de doctori care au decedat prematur, în gărzi sau după ele, în timpul serviciului sau imediat după.

Acesta face apel la medicii-parlamentari să susţină legislativ recunoaşterea orelor de gardă ca vechime în muncă.

Lista a fost realizată prin intermediul reţelelor de socializare şi a fost postată, marţi, pe pagina de Facebook a dr. Livia Davidescu, medic primar oftalmolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, care a declarat pentru AGERPRES că a pornit în acest demers după ce a aflat de cazul Cosanei Claiciu, medic cardiolog la Spitalul Clinic Judeţean Arad, care a decedat la 44 de ani în timpul unei gărzi.

“Am văzut că astfel de cazuri apar tot mai des în rândul medicilor: în luna martie a decedat un medic de 38 de ani de la Spitalul “Sf. Ioan” din Bucureşti, unde era medic de gardă la ATI. A fost găsit decedat în camera de gardă, la ora 7,00, la schimbul de gardă. Un alt medic a decedat acum vreo două luni: era pediatru, avea 70 de ani şi făcea gărzi în Lipova, unde este deficit de medici. Deci în şapte luni avem trei decese. Mor medici în gardă. Este un semnal de alarmă pe care ministrul sănătăţii trebuie să îl ia în considerare, pentru că ceva se întâmplă şi trebuie luate măsuri”, a declarat Livia Davidescu pentru Agerpres.(Continuarea, mai jos …)

Medicii fac eforturi supranaturale in 2018 Romania tara europeana

Medicul susţine că este nevoie de o iniţiativă legislativă care să vizeze considerarea gărzilor ca vechime în muncă. “Paradoxul este că noi, medicii, într-o viaţă putem avea mii de zile de gardă iar acestea nu se iau în calcul ca vechime în muncă. Şi atunci, un medic se pensionează la 65 de ani, fie că a făcut gărzi, fie că nu a făcut, ceea ce este o diferenţă imensă în ceea ce priveşte uzura fizică, morală, riscuri etc.”, a mai spus dr. Davidescu.

Si in alte tari sun cazuri precum: Fotografia care a devenit virala! Un chirurg a adormit pe podeaua spitalului, dupa o tura de 28 de ore

Meseria de doctor nu e doar o treaba foarte grea, ci si foarte obositoare. Chirurgul Luo Heng a facut cinci operatii in 28 de ore. Doua dintre operatii au fost de maxima urgenta si le-a facut noaptea, iar urmatoarele 3, pe parcursul a celei de-a doua zi.

Dupa aceasta tura de mai mult de o zi, medicul a fost surprins dormind pe podeaua spitalului, descult.

Fotografia a fost postata pe un site de socializare din China, iar reactiile oamenilor au venit imediat, cei mai multi dintre ei aratandu-si aprecierea pentru acest medic.
Nu e prima oara cand vedem fotografii cu doctori care dorm la munca. Dar trebuie sa recunoastem: dupa o tura de 28 de ore, doctorul Heng merita sa se odihneasca!

Lasă un răspuns

Top