Esti aici
Acasa > Evenimente > Alti 18 români sunt neplătiţi de două luni, pe un şantier de construcţii din Germania. Au de recuperat de la angajator peste 40.000 de euro

Alti 18 români sunt neplătiţi de două luni, pe un şantier de construcţii din Germania. Au de recuperat de la angajator peste 40.000 de euro

18 români sunt neplătiţi de două luni, pe un şantier de construcţii din Germania. Au de recuperat de la angajator peste 40.000 de euro şi au decis să protesteze în faţa caselor pe care le-au ridicat.

„Şi munca noastră trebuie plătită!”, scriu românii păe pancartele pe care le au la protest. Ei lucreazăd e trei luni pe un şantier din Neu-Isenburg, dar au fost plătiţi doar în prima lună. Nu au văzut niciun ban pentru luna mai şi nu se aşteaptă să mai primească ceva în iunie.

Citeste si: Horoscop 27 iunie 2018. Dragoste infinită, vacanţă și un cadou minunat

În total, ar fi trebuit să primească 60.000 de euro pe trei luni, dar au primit doar 14.000. Restul de 46.000 de euro ar trebui recuperaţi, dar nu se ştie dacă îi vor mai vedea vreodată. Muncitorii au solicitat ajutor autorităţilor germane, în condiţiile în care peste o săptămână vor rămâne şi fără cazare.

Angajatorul lor a fost condamnat de curând, scrie presa germană, iar compania acestuia, CMF Constructions, e în faliment. Situaţie în care nici asiguratorul nici compania contractantă a constructorilor nu se simt responsabili pentru plata salariilor restante.

Românii, asistaţi de un reprezentant al Uniunii Industriale Bauen-Agrar-Umwelt, vor purta noi discuţii pe 10 iulie, în condiţiile în care legea germană stipulează că salariile ar trebui plătite de cotnractorul general.

Românii lucrau la construirea de locuinţe în Neu-Isenburg.

Lasă un răspuns

Top