Esti aici
Acasa > Curiozitati > ALERTA: Zeci de pescăruşi, mangă pe plajele din Marea Britanie. Nici nu mai puteau să zboare…

ALERTA: Zeci de pescăruşi, mangă pe plajele din Marea Britanie. Nici nu mai puteau să zboare…

Zeci de pescăruşi, beţi, au fost salvaţi de Societatea Regală de Prevenire a Cruzimii faţă de Animale (RSPCA), după ce au găsiți beți pe plaje, după ce probabil s-au dedat la degustarea alcoolului lăsat în urmă de turiști, scrie The Telegraph.

Zeci de pescăruşi, mangă pe plajele din Marea Britanie. Nici nu mai puteau să zboare…

1În doar două săptămâni au fost înregistrate aproximativ 30 de cazuri, ceea ce probabil ne spune că și pescărușilor le cam place băutura…

Pentru acest fenomen, total neobișnuit, biologii au mai multe explicații – una dintre este aceea că pescăruşii beau din alcoolul rămas pe plaje şi sunt apoi prea ameţiţi să mai meargă sau să zboare.

De asemenea, este posibil ca pescăruşii să fi mâncat din reziduurile produse de o fabrică de bere din zonă.

”Anul trecut, am avut două cazuri izolate, dar anul acesta au fost o mulţime la est de Devon, Dorset şi Somerset. Păsările au fost găsite inconştiente sau clătinându-se, toate miroseau a alcool. Unele şi-au revenit după o zi de odihnă şi rehidratare.

Păreau să fi ingerat un tip de cereale – posibil de la fabrica de bere – care le-a îmbătat. Dar este ciudat pentru că anchetele au demonstrat că aceste produse ar trebui să aibă mici urme de alcool după ce a fost extras”, a declarat un biolog.

Localnicii sunt convinși că pescăruşii golesc paharele de bere rămase pe plajă.

Lasă un răspuns

Top