Esti aici
Acasa > Evenimente > ALERTA: Vestea rea pentru toti Europeni, Ministrul de externe britanic Boris Johnson a demisionat

ALERTA: Vestea rea pentru toti Europeni, Ministrul de externe britanic Boris Johnson a demisionat

Ministrul de externe al Marii Britanii, Boris Johnson, a demisionat din funcţie. Johnson este unul dintre liderii care au susţinut ieşirea regatului din Uniunea Europeană. Premierul May a numit un alt ministru.

Actualizare: În urma demisiei lui Boris Johnson, Premierul britanic Theresa May l-a numit Ministru de Externe pe Jeremy Hunt, care era şeful de la Sănătate.

Citeste si: Horoscop 10 iulie 2018. Dragoste aprinsă, bani şi o noapte miraculoasă
Boris Johnson a demisionat pe fondul unui scandal în sânul guvernului britanic, provocat de planul pentru Brexit.

„În această după-amiază, Prim-Ministrul a acceptat demisia lui Boris Johnson din funcţia de Ministru de Externe. Înlocuitorul său va fi anunţat în scurt timp. Premierul îi mulţumeşte lui Boris pentru munca depusă”, se afirmă într-un comunicat al biroului premierului britanic, Theresa May.

Demisia lui Boris Johnson amplifică furtuna în guvernul condus de Theresa May. Mai mulţi membri ai Partidului Conservator s-au arătat nemulţumiţi de planul Premierului pentru ieşirea din Uniunea Europeană.

Anunţul demisiei lui Boris Johnson vine, de altfel, cu doar 10 minute înainte ca şefa Guvernului britanic să prezinte în parlament planul de ieşire din Uniunea Europeană.

În cursul nopţii, David Davis, Ministrul pentru Brexit, însărcinat să negocieze cu UE, a demisionat, şi el nemulţumit de premierul Theresa May. Adjunctul lui Davis, Steve Baker, a demisionat şi el.

Lasă un răspuns

Top