Esti aici
Acasa > Curiozitati > ALERTA: ANAF a pornit vânătoarea datornicilor. Cine nu îşi achită dările riscă să aibă conturile blocate

ALERTA: ANAF a pornit vânătoarea datornicilor. Cine nu îşi achită dările riscă să aibă conturile blocate

Vin luni grele pentru românii cu datorii la Fisc! Până în martie, mulţi trebuie să plătească sume colosale, acumulate în ultimii cinci ani. Sunt vizaţi sute de mii de români care au venituri din profesii liberale, chirii, arende sau dobânzi. Cine nu îşi achită dările, riscă să aibă conturile blocate.

Ceea ce recalculează ANAF acum sunt contribuţiile la sănătate, pensii şi impozit pe care sute de mii de români le-au plătit parţial sau deloc în anii 2013-2017. Tot din vina statului. În 2012, de pildă, plata contribuţiei de sănătate a fost transferată la ANAF de la Casa de Sănătate, dar nu cu tot cu bazele de date. Fiscul vrea acum să recupereze 14 miliarde de lei dintr-un foc. Analiştii recomandă o altă variantă.

De la 1 aprilie vor curge penalităţi de 0,02% pe zi, iar ANAF poate bloca apoi o treime din salariul de pe card, dar şi restul conturilor, în proporţie de 100%.

Contribuabilii nu prea au de ales: deciziile de impunere sunt executorii, adică trebuie plătite. Abia apoi le pot contesta în instanţă.

Lasă un răspuns

Top