Esti aici
Acasa > Curiozitati > A murit Eddie, cea mai iubită vidră de mare din lume. Făcea senzaţie cu slam-dunk-urile ei

A murit Eddie, cea mai iubită vidră de mare din lume. Făcea senzaţie cu slam-dunk-urile ei

A murit Eddie, cea mai iubită vidră de mare din lume. Făcea senzaţie cu slam-dunk-urile ei © Oregon Zoo

A murit Eddie, cea mai iubită vidră de mare din lume. Făcea senzaţie cu slam-dunk-urile ei, dar a fost eutanasiată, fiind extrem de bolnavă.

Eddie, vidra de mare care a devenit faimoasă în 2013, când a fost filmată înscriind din slam-dunk într-un coş de baschet, a murit la scurtă vreme după ce a împlinit 21 de ani.

Citeste si: Horoscop 21 decembrie 2018. Despărţire dureroasă și un mesaj subtil

Grădina Zoologică din Oregon, unde trăia Eddie, a confirmat că vidra a fost eutanasiată după ce sănătatea ei s-a depreciat ireversibil. La 21 de ani, era unul dintre cele mai bătrâne exemplare cunoscute ale speciei.

„Masculii vidrelor de mare trăiesc rareori mai mult de 15 ani în sălbăticie. Eddie a fost unul dintre cei mai bătrâni dintre ei.”, a spus Amy Cutting, şefa departamentului de animale marine de la Oregon Zoo.

Eddie a devenit viral cu slam-dunk-urile sale
Acum 5 ani un video postat de Oregon Zoo l-au făcut pe Eddie unul dintre cele mai iubite animale din lume şi cu siguranţă cea mai iubită vidră de mare. Animalul înscria din slam-dunk într-un bazin unde i se instalase un mini coş de baschet.

Eddie fusese antrenat să facă săritura pentru că exerciţiile ajutau la ameliorarea artritei de care suferea.

Vidra de mare a fost salvată în 1998 în California, pe când era doar un pui orfan. A fost reabilitată la acvariul din Monterey, înainte de a fi transferată la Oregon Zoo, în 2000.

În tributul adus lui Eddie pe pagina de twitter a Grădinii zoologice din Portland, cei care l-au îngrijit au scris despre el că a fost „un adevărat ambasador al vidrelor de mare şi al baschetului.”

Lasă un răspuns

Top