Esti aici
Acasa > Curiozitati > A început licitația pentru drumul de mare viteză Craiova-Lugoj! Câți kilometri va avea

A început licitația pentru drumul de mare viteză Craiova-Lugoj! Câți kilometri va avea

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a transmis, printr-un mesaj pe Facebook, că licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj a fost publicată azi pe SICAP.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a transmis, printr-un mesaj pe Facebook, că licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj a fost publicată azi pe SICAP.

“CRAIOVA-LUGOJ: PROMISIUNE ÎNDEPLINITĂ PENTRU OLTENIA ȘI BANAT

Licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj a fost publicată azi pe SICAP.

Câteva date:

– lungime estimată: ~250km
– licitația are la bază noul caiet de sarcini cu termene și plăți mult mai clare, care să nu mai rezulte în sincope la derulare
– profilul drumului, autostradă sau drum expres, va rezulta din analiza cost-beneficiu, el putând să varieze pe sectoare, în funcție de costuri și dificultatea terenului
– din contract va reieși un studiu de fezabilitate cu grad foarte mare de detaliu, așa-numitul “preliminary design” (proiect tehnic “preliminar”), astfel încât o licitație design&build ulterioară să aibă majoritatea riscurilor (de ex. geotehnice) eliminate, dar să permită inovație și adaptare la tehnologia constructorului”, a transmis Cătălin Drulă.

Autostrada Făgăraș-Brașov a primit patru oferte de proiectare

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a postat, pe 20 mai, pe pagina sa de Facebook un nou mesaj cu privire la autostrada Făgăraș-Brașov. El spune că licitația pentru această autostradă este una nouă.

Autostrada Făgăraș-Brașov va avea o lungime de 48 de kilometri. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, informează că joi au fost depuse 4 noi proiecte pentru proiectarea autostrăzii.

“Încă un pas pentru a circula civilizat între Braşov şi Făgăraş: astăzi au fost depuse 4 oferte pentru documentaţia tehnică a viitoarei autostrăzi”, a anunţat Cătălin Drulă, într-o postare pe Facebook.

Ministrul a mai spus că proiectul a ”fost ținut la sertar” pentru o perioadă lungp de timp. Cătălin Drulă a mai spus că licitația este una pe model nou și a explicat ce înseamnă asta.

“Ani de zile a fost ţinut la sertar acest proiect, iar momentul de azi marchează un progres important. Licitaţia este una «pe model nou», în care CNAIR primeşte la final întreaga documentaţie tehnică, iar la momentul la care va fi organizată licitaţia pentru construire, lucrările vor putea începe imediat, fără blocaje, cu toate exproprierile făcute şi fără surprize în teren”, a explicat ministrul Transporturilor.

Sursă foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Top