Esti aici
Acasa > Curiozitati > Cea mai usoara metoda pentru a creste rosii mari si delicioase. Eu am invatat sa le cresc corect urmand aceste sfaturi

Cea mai usoara metoda pentru a creste rosii mari si delicioase. Eu am invatat sa le cresc corect urmand aceste sfaturi

Este cea mai usoara metoda pentru a creste rosii mari si delicioase. Eu am invatat sa le cresc corect urmand sfaturile din acest articol Ce trebuie sa faceti daca doriti sa cultivati si dumneavoastra rosii ? Probabil etapa cea mai dificila va fi sa alegeti un soi din cele peste 10.000 existente. Bineinteles, ar fi de dorit un soi autohton, fiind deja cunoscut ca rosiile romanesti sunt printre cele mai gustoase. Chiar si incepator fiind in ale gradinaritului, un lucru este sigur. Puteti in functie de marime si aspect sa diferentiati rosiile in asa fel incat sa faceti cea mai potrivita alegere pentru gradina dumneavoastra.

Cand cumparati seminte sau chiar plante deja crescute, incercati sa alegeti soiurile care se potrivesc cel mai bine conditiilor din gradina dumneavoastra. Cu rosii din producatia proprie supele si salatele vor avea un gust de-a dreptul deosebit.

Gradinarii incepatori aleg de regula un loc si apoi se grabesc sa cumpere rasadurile. Le planteaza, le uda si apoi culeg rosii gustoase. Acesta este scenariul ideal insa urmandu-l foarte rar veti reusi sa obtineti si rezultate bune. Gradinarii cu experienta cunosc foarte bine regula potrivit careia orice succes trebuie sa urmeze dupa un plan bine pus la punct. Acesta ar trebui sa includa o serie de metode care sa previna sau sa reduca sansele aparitiei unor probleme deseori catalogate ca fiind normale si care sa afecteze dezvoltarea plantelor.

Chiar daca deseori pana si cel mai bun plan nu reuseste sa elimine toate problemele, cel putin urmand unul veti avea ceva mai multe sanse de reusita. Dand startul procesului de cultivare trebuie sa luati in considerare ca timpul este foarte important. Planificarea sezonului de crestere ar trebui sa inceapa devreme. Timpul de crestere este situat de regula intre 60 si 75 de zile. Dupa aceasta perioada puteti alege sa aveti rosii culese timpuriu sau tarziu. Solul ideal pentru rosii trebuie sa fie foarte bine drenat si sa nu retina apa deoarece acest lucru ar putea sa cauzeze diverse boli rosiilor. Apa si fertilizatorii sunt alti doi factori importanti care influenteaza felul in care creste planta. Impreuna cu o multime de utilizari ale sale in bucatarie, otetul poate face minuni si in gradina. Exista mai multe substante chimice si ingrasaminte pe piata care nu sunt doar costisitoare, dar ele pot dauna atat mediului inconjurator, cat si sanatatii oamenilor. Din fericire, otetul este un produs accesibil care ofera o multime de beneficii pentru gradina. Vei fi surprins de numeroasele sale utilizari.

Aici sunt 12 moduri de a utiliza otetul in gradina:
1. Descurajeaza animalele. Pisici, caini, iepuri, rozatoare, toate aceste animale detesta mirosul de otet. Deci puteti lasa acesti vizitatori afara din gradina. Trebuie doar sa dati cu otet alb in jurul gradinii, iar animalele vor
pleca.

2. Curata vasele de lut
Vasele de lut mentin solul umed si protejeaza radacinile in timpul zilelor fierbinti de vara. De asemenea, ele sunt elemente decorative atractive in gradina.
Trebuie doar sa adaugati o ceasca de otet 5% pana la 3-4 cani de apa si sa puneti vasele de lut in ea. Lasati-le timp de 30 de minute.In cazul in care mai exista mici resturi, stergeti-le cu otet nediluat.

3. Alunga furnicile
Otetul este cel mai eficient insecticid organic. Dati cu otet pe zonele afectate, iar furnicile vor disparea in cel mai scurt timp. Se repeta procedura la cateva zile.

4. Elimina buruienile
Prin utilizarea otetului, puteti elimina buruienile de pe trotuare si ziduri.

5. Prelungeste viata florilor taiate
Se adauga 2 linguri de otet si o lingurita de zahar intr-un vas. Puneti florile in vaza si schimbati-l la fiecare 3-5 zile. In acest fel, florile vor primi hrana corespunzatoarecare va extinde durata de viata a acestora.

6. Elimina buruienile
Otetul este unul dintre produsele cele mai utile “anti-buruieni”. Poti scapa de buruieni in felul urmator: Se adauga o ceasca de sare, 2 linguri de detergent de vase si o lingura de suc de lamaie in 3 litri de otet alb 5%. Se amesteca bine si se toarna intr-o sticla cu pulverizator. Pulverizati toate buruienile din gradina.

7. Alunga insectele din gradina
Se amesteca o parte de otet, 3 parti de apa si o lingurita de agent de spalat vase intr-o sticla cu pulverizator. Se amesteca combinatia si se pulverizeaza gradina.

8. Elimina mustele care se pun pe fructe
Spalati fructele cu aceasta solutie. Se amesteca o lingura de melasa, o jumatate de cana de otet de mere, un sfert de cana de zahar si o cana de apa. Se toarna amestecul intr-un recipient si se agita pe copacul cu fructe. Mustele vor ramane prinse in acest amestec.

9. Improspateaza plantele
Se amesteca o ceasca de otet si 3 litri de apa si se uda plantele cu acest amestec. Veti observa o crestere semnificativa.

10. Curata uneltele de gradinarit
Pulverizati otet nediluat pe sculele dumneavoastra sau pur si simplu inmuiati-le timp de cateva minute, apoi clatiti bine.

11. Mucegai
Daca observati ca plantele nu cresc bine sau au unele pete pe frunze si tulpini, acestea sunt, probabil, afectate de mucegai sau ciuperci. Otetul alb va rezolva aceasta problema si va proteja planta.
Infuzati un ceai de musetel in care adaugati 2 lingurite de otet. Se pulverizeaza plantele cu acest amestec.
Pentru trandafiri se combina 4 litri de apa si 3 linguri de otet de mere. Se pulverizeaza cu aceasta solutie si ciuperca va disparea.

12. Omoara melcii
Puteti tine melcii departe de gradina doar cu otet alb.

Lasă un răspuns

Top