Esti aici
Acasa > Evenimente > VIDEO SUA, FRANTA şi MAREA BRITANIE aliaţii au atacat Siria

VIDEO SUA, FRANTA şi MAREA BRITANIE aliaţii au atacat Siria

O aliantă formată din SUA, Marea Britanie și Franța a lansat, sambătă dimineată (oră 4.00 în România), un atac cu rachete de croazieră în Siria, cu scopul declarat de a sancționa regimul Bashar al-Assad pentru atacul chimic comis la periferia orașului Damasc. Anunțul bombardamentului a venit de la Donald Trump, într-o declarație de la Casă Albă, în care preciză că a ordonat armatei Statelor Unite lansarea unor „bombardamente punctuale „asupra unor ținte asociate capabilitătilor de arme chimice ale „dictatorului” Bashar al-Assad.

Președintele american avertizase incă de miercuri că Statele Unite vor atacă Siria în urmă unui atac chimic atribuit Administrației Bashar al-Assad. Regimul aflat la conducere în Siria, precum și Rusia au negat insă orice implicare acuzând că este o înscenare, un pretext pentru o operațiune militară. Vă prezentăm mai JOS situația din Siria, după lansarea ATACULUI de sambătă dimineață: Secretarul general al NATO afirmă că susține acțiunile SUA, Mării Britanii, Franței în Siria Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, afirmă că sprijină acțiunile militare efectuate de Statele Unite, Mare Britanie și Franța împotrivă unor ținte asociate capabilitătilor de arme chimice ale regimului din Siria, se arată într-un comunicat postat pe site-ul organizației de securitate. „NATO a condamnat în mod constant utilizarea continuă a armelor chimice de către Siria drept o incălcare clară a normelor și acordurilor internaționale.

Folosirea de arme chimice este inacceptabilă, și cei responsabili trebuie trași la răspundere „, a declarat Stoltenberg. Oficialul NATO a mai adăugat că atacurile forțelor americane, britanice și franceze vor „reduce capacitatea regimului de a mai atacă poporul sirian cu arme chimice „. Ambasador rus: Atacurile din Siria vor avea consecințe/ SUA și aliații poartă responsabilitatea Atacurile din Siria vor avea consecințe, avertizează Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei la Washington, precizând că Statele Unite, Marea Britanie și Franța poartă întreagă responsabilitate pentru aceste acțiuni. „Cele mai sumbre temeri s-au adeverit.

Avertismentele noastre au fost ignorate. Este aplicat un scenariu planificat. Suntem din nou amenințați. Am avertizat că acțiunile de acest gen nu vor rămane fără consecințe. Întreagă responsabilitate pentru aceste acțiuni aparține Washingtonului, Londrei și Parisului. SUA, Marea Britanie și Franța au atacat Siria. Mai multe persoane au fost rănite. Rusia: „Vor fi consecințe”

Insultarea președintelui Rusiei este inacceptabilă și inadmisibilă „, afirmă ambasadorul rus. „Statele Unite, care dețin cel mai mare arsenal chimic, nu au dreptul moral de a blama alte tări”, a subliniat diplomatul rus. MAE rus: Atacurile împotrivă Siriei au avut loc chiar când țara avea o sansă la un viitor pașnic Statele Unite și aliații au efectuat un atac militar împotrivă Siriei precis în momentul în care țara a primit o sansă la un viitor pașnic, a declarat Măria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, informează site-ul agenției Tass. „Cei responsabili se pretînd liderii morali ai lumii și își declară exclusivitatea și unicitatea „, a afirmat Zakharova. „De fapt, este nevoie de un fel particular de unicitate să ataci capitală Siriei într-un moment în care țara a primit în sfârșit o sansă de pace„, a conchis reprezentantă Moscovei.

Lasă un răspuns

Web Development, Web Application, E-commerce Website, Android apps, Web Design, And Much more.

Details

Top