Esti aici
Acasa > Curiozitati > VIDEO Podul din Vietnam care pare desprins din „Stăpânul Inelelor“

VIDEO Podul din Vietnam care pare desprins din „Stăpânul Inelelor“

Cea mai spectaculoasă atracție turistică a fost inaugurată, recent, în Vietnam. Este vorba de un pod lung de 150 de metri care trece printre degetele unor mâini gigantice.

Peisajul pe care îl străbate, spre Munții Truong Son, este spectaculos, iar palmele gigant pe care se așează podul sunt din plase de oțel și fibră de sticlă, deși par din piatră antică, potrivit BBC.

Podul de Aur se află lângă Da Nang, în inima țării, iar construcția care face parte dintr-un proiect mai amplu a costat 2 miliarde de dolari.

Pasarela colorată în auriu este încadrată de flori mov Lobelia Chrysanthemums şi se întinde pe aproximativ 150 de metri, curbându-se într-un mod elegant, însă ceea ce îi impresionează pe vizitatori sunt mâinile care par sculptate în piatră. Designul podului a fost creat de o firmă de arhitectură peisagistică şi, deşi mâinile par sculptate în piatră, de fapt nu sunt:

„Am creat scheletul mâinilor şi l-am acoperit cu o plasă din oţel”, a declarat un reprezentant al firmei de arhitectură pentru Bored Panda. „După aceea, am finisat totul cu fibră de sticlă şi am adăugat culorile. Întreaga construcţie a podului a durat în jur de un an.” Vietnamul are parte de o creştere majoră a numărului de turişti şi din ce în ce mai mulţi oameni doresc să îi cunoască frumuseţile, acestă structură făcând parte dintr-o investiţie de două miliarde de dolari care are scopul de a aduce în zonă încă 1.5 milioane de turişti anual.

Lasă un răspuns

Top