Esti aici
Acasa > Curiozitati > (VIDEO): Noul ambasador al Marii Britanii a vorbit în limba română la prima conferință de presă

(VIDEO): Noul ambasador al Marii Britanii a vorbit în limba română la prima conferință de presă

Noul ambasador al Marii Britanii la București, Andrew Noble, a vorbit aproape perfect în limba română la prima sa conferință de presă de când a preluat această funcție.

Cu foarte mici greșeli de exprimare, diplomatul britanic a declarat că este onorat să își reprezinte regina și guvernul britanic în România.

El a precizat că, de fapt, s-a întors în România, deoarece a mai stat 3 ani la București, în perioada comunismului, însă senzația sa este că s-ar afla pentru prima dată în această țară, din cauza schimbărilor majore care s-au petrecut în România după căderea cuplului Ceaușescu.

”Mă bucur foarte mult să mă întorc în România. După cum probabil știți, am stat 3 ani la București, din 1983 până în 1986. Deci am revenit în România, dar am impresia că am ajuns pentru prima oară în România.

Altădată am fost în România socialistă, iar acum este o țară diferită, cu un popor care trăiește foarte altfel decât atunci. Deja, în 3 săptămâni, am avut niște experiențe care nu ar fi fost posibile în cei 3 ani pe care i-am avut în România.

Chiar dacă au fost ani grei pentru români, dar și pentru diplomații străini de la București, am creat o oarecare legătură adâncă cu România. Nu pot să explic acum de ce, pentru că într-adevăr a fost foarte greu în România, și de aceea pot să recunosc că circumstanțele s-au schimbat cu totul.

Este pentru mine o onoare și un privilegiu să-mi reprezint regina, Guvernul și poporul britanic în România. Este o perioadă intensă, sunt niște evenimente foarte importante și în primul rând centenarul României.” – a declarat ambasadorul Marii Britanii la București, Andrew Noble.

El a anunţat că se lucrează la realizarea unui nou parteneriat strategic între ţara sa şi România, precizând că cel actual trebuie să fie ”îmbunătăţit şi modernizat.

Video aici

sursa: https://facebook.com/BritishEmbassyBucharest/

Lasă un răspuns

Top