Esti aici
Acasa > Curiozitati > VIDEO: Locuri de muncă pentru asistați social. Un primar din Arad le programează sătenilor interviuri de angajare

VIDEO: Locuri de muncă pentru asistați social. Un primar din Arad le programează sătenilor interviuri de angajare

Primarul unei comune din Arad vrea să plătească mai puține ajutoare sociale. În schimb, se angajează să-i sprijine pe cei în putere să-și găsească un loc de muncă. Foarte hotărât, edilul le-a programat oamenilor interviuri la o firmă din zonă, iar primii asistați sociali s-au și întâlnit cu angajatorul.

In comuna Craiva, de ani buni, primesc ajutoare de la stat si localnici tineri, care sunt in putere dar prefera sa stea degeaba.

Primarul a luat masuri. In primul rand le-a explicat oamenilor ca daca merg la serviciu castiga mai multi bani, pot primi si bonuri de masa si au asigurari sociale.

Apoi, chiar primarul a aranjat interviuri de angajare la o fabrica de cablaje din localitatea Nadab.

Fabrica vrea angajati fara calificare pentru ca ii va instrui la locul de munca. Asigura si transport pentru cei din alte localitati.

Cel mai greu este insa pentru cei care nu stiu sa scrie. Primarul are si pentru ei o solutie.

Localnicii, insa, se plang ca unii dintre asistatii social nu vor sa lucreze nici macar ca zilieri in comuna.

Primarul promite ca va cere consiliului local sa suspende ajutorul social celor care refuza nejustificat un loc de munca.

Comuna Craiva are 10 sate cu 3.000 de locuitori, din care 99 sunt asistenti social.

70 la suta dintre ei au fost programati la interviurile pentru angajare. In tot judetul, exista aproximativ 2.300 de persoane care incaseaza lunar ajutor social, fata de 2800 in urma cu un an.

Primarul unei comune din Arad trimite asistaţii social la muncă. „Sper să nu ne facă surprize urâte şi să refuze să se angajeze”

Primarul comunei Craiva din Arad trimite asistaţii social la muncă © News.ro

Primarul comunei Craiva din Arad le-a programat interviuri de angajare aproape tuturor asistaţilor social din localitate. Interviurile vor avea loc la o fabrică de cablaje auto din zonă, unde este deficit de forţă de muncă.

Primarul îşi motivează iniţiativa spunând că, deşi majoritatea ”sunt tineri, apţi de muncă”, „stau degeaba” şi ameninţă că va cere suspendarea plăţilor pentru cei care refuză nejustificat angajarea.

Vezi si: Horoscop 21 septembrie 2018. Noroc în dragoste, mărire de salariu şi un premiu spectaculos

Edilul a declarat că reprezentanţii fabricii l-au întrebat dacă în satele sale ar exista forţă de muncă disponibilă, în condiţiile în care se fac angajări pentru că există deficit de personal.

”Atunci mi-a venit ideea, avem în jur de o sută de oameni care încasează lunar ajutorul social. Sunt tineri, apţi de muncă şi stau degeaba… Unii s-au obişnuit să ia bani de la stat şi nici la munca în folosul comunităţii, care este obligatorie, nu vor să vină. Caută tot timpul motive, ba că sunt bolnavi, ba că au copii mici acasă… Dacă vor refuza angajarea, le facem raport să nu mai primească ajutor social”, a declarat primarul comunei arădene Craiva.

El a precizat că a programat la interviuri 70 de beneficiari ai venitului minim garantat, următoarele două serii de întâlniri cu reprezentanţii fabricii urmând să aibă loc peste câteva zile.

”Eu le-am zis oamenilor că pot câştiga mai mulţi bani, lună de lună, pot avea asigurări medicale, drepturi… În plus, nu trebuie să aibă şcoală, pentru că fabrica a spus că îi va instrui gratuit pe toţi. Şi transport le oferă, deci e o şansă pentru aceşti oameni. Sper să nu ne facă surprize urâte şi să refuze să se angajeze, că atunci nu li se mai cuvin nici bani degeaba de la stat”, a spus Ioan Bercea.

Conform unui raport al Agenţiei Judeţeane pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Arad, în judeţ există aproximativ 2300 de persoane care încasează lunar ajutor social, faţă de 2800 în urmă cu un an. În 2017 s-au plătit aproape 7,7 milioane de lei, iar în primul semestru din 2018 s-au plătit 3,3 milioane de lei.

sursa: news.ro / tvr.ro

Lasă un răspuns

Top