Esti aici
Acasa > Curiozitati > Usturoiul nu este doar un aliment, este mai mult ca sigur o legenda. Are puteri pe care nu le cunoasteti. Greseala pe care o facem cand il preparam

Usturoiul nu este doar un aliment, este mai mult ca sigur o legenda. Are puteri pe care nu le cunoasteti. Greseala pe care o facem cand il preparam

Usturoiul nu este doar un aliment, este mai mult că sigur o legendă. Acesta a fost găsit în piramidele din Egipt și este menționat chiar și în Biblie. Hipocrate, părintele medicinei occidentale, l-a prescris în mod regulat și a fost dat și primilor sportivi de la Olimpiadă din Grecia Antică pentru a-și îmbunătăți performanță.

USTUROIUL ARE PUTERI PE CARE NU LE CUNOAȘTEȚI Noile descoperiri confirmă ceea ce medicii din antichitate și botaniștii intuiau: usturoiul este o armă puternică în luptă contra bolilor. Un studiu din 1999 făcut de S. Ankri și D. Mirelman arată că un compus al usturoiului numit alicina este responsabil pentru efectul antimicrobian, antiviral și antiparazitar al acestuia.

Totodată, s-a demonstrat că usturoiul combate rădăcinile rezistente la medicamente ale bacteriei E. coli. Alicina nu este, de fapt, în usturoi. Un compus, alliin, și o enzimă, alliinase, sunt părți din celulele unui cățel de usturoi. Cu toate că sunt separate, atunci când pereții celulelor sunt rupți, se întâlnesc și formează puternică alicina.

Deci, atunci când gătiți acasă fiți siguri că striviți bine acei căței de usturoi. Însă aveți grijă. Nu îi puneți în tigaie încinsă sau să fiarbă deoarece căldură neutralizează beneficiile care oferă sănătate din alicina. Un studiu din 2001 realizat de K.

Song și J.A. Milner a arătat faptul că încălzirea, cuptorul cu microunde sau fierberea usturoiului zdrobit distruge toată activitatea enzimei alliinase din interior. Chiar și așa, cele mai multe mâncăruri au nevoie de usturoiul fiert decât de cel crud.

Pentru a păstra o parte din proprietățile de vindecare ale alicinei, mulți oameni de știință sugerează tocarea sau tăierea în cuburi a usturoiului apoi lăsarea acestuia timp de 10 minute pentru că enzimă alliinase să lucreze înainte că alicina să fie neutralizata de căldură.

Deci, data viitoare când gătiți asigurați-va că primul lucru pe care îl faceți este să mărunțiți usturoiul apoi să îl lăsați așa până când aveți și restul ingredientelor gata.

Lasă un răspuns

Top