Esti aici
Acasa > Evenimente > Un feribot cu 335 de persoane la bord pluteşte în derivă în Marea Baltică

Un feribot cu 335 de persoane la bord pluteşte în derivă în Marea Baltică

Un feribot sub pavilion lituanian care transporta 335 de persoane a rămas fără motoare în Marea Baltică în urma unor probleme tehnice, dar nimeni de la bord nu a fost rănit, a declarat marţi pentru Reuters un purtător de cuvânt al companiei daneze DFDS.

„Au existat vibraţii şi fum, dar nu s-au văzut flăcări”, a spus purtătorul de cuvânt, contrazicând informaţiile difuzate anterior de armata lituaniană privind declanşarea unui incendiu la bord.

Purtătorul de cuvânt nu a putut spune dacă pasagerii şi echipajul sunt în vreun pericol şi a afirmat că feribotul va trebui remorcat în port.

Compania a precizat că feribotul va fi remorcat în portul lituanian Klaipeda, unde se deplasa dinspre Kiel, Germania, când s-a confruntat cu probleme tehnice.

Ministerul Apărării din Lituania a anunţat că „focul a fost stins” şi că patru nave militare lituaniene se îndreaptă spre feribot, unde vor ajunge până la ora 15.00 GMT.

Feribotul, Regina Seaways, a trimis un mesaj SOS la 10.45 GMT, iar armata lituaniană a trimis un elicopter spre vas şi a plasat alte două în stare de alertă în caz că va fi nevoie de ele, a anunţat anterior un purtător de cuvânt al forţelor aeriene lituaniene

Lasă un răspuns

Top