Esti aici
Acasa > Curiozitati > ROMANIA hotilor, Trafic de migranți cu complicitatea polițiștilor din MAI

ROMANIA hotilor, Trafic de migranți cu complicitatea polițiștilor din MAI

Dosar de amploare la DIICOT. Procurorii anti-matia au luat în vizor mai mulți polițiști de frontieră, acuzați că au luat mită pentru a închide ochii la traficul de migranți făcut sub nașul lor. Chiar și așa, la un control, au fost găsiți 111 migranți înghesuiți într-un tir.

Potrivit DIICOT, în data de 21.04.2017, la punctul de frontieră Nădlac ÎI, s-a prezentat conducătorul auto al unui ansamblu auto format din cap tractor și remorcă care a prezentat documente de transport în vederea trecerii frontierei de stat a României pe rută Ungaria – Austria.

Cu ocazia controlului efectuat în interiorul tir-ului de către poliția de frontieră, s-a identificat că marfă indicată în documentele de transport era inexistentă, insă în interiorul mașinii se aflau 111 cetăteni străini, adulți și minori (diverse nationalităti printre care irakieni, sirieni, afgani, indieni și pakistanezi-în marea lor majoritate, intrați anterior ilegal pe teritoriul României, cu solicitări de azil).

Sursă citată spune că, probatoriul administrat în cauză a evidențiat că grupul infracțional organizat inițiat și constituit în scopul comiterii de infracțiuni de trafic de migranți este sprijinit de către lucrători de poliție din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră – Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.

A mai rezulat că lucrători de poliție din cadrul cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră – Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac au acceptat din partea liderilor grupului infracțional organizat promisiunea primirii unor sume de bani în legătură cu neîndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle de serviciu. În cauză există suspiciuni cu privire la faptul că liderii grupului infracțional organizat au promis și dat sume de bani lucrătorilor de poliție din cadrul cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră – Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac în legătură cu neîndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle de serviciu.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Structură Centrală impreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalitătii Organizate au efectuat 18 percheziții domiciliare în județele Maramureș, Arad, Timiș și Bihor. Pe teritoriul Austriei au fost efectuate cinci percheziții domiciliare, cetăteanul pakistanez AHMAD KHAN SAEED, unul dintre lideri grupului, fiind reținut și ulterior arestat.

Inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Fată de inculpatul BOZGA IOAN DACIAN, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structură Centrală au dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Cauza este instrumentată impreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul din cadrul Direcției de Combatere a Criminalitătii Organizate București. Pentru destructurarea grupului infracțional organizat s-a constituit o echipă comună de anchetă între autoritătile judiciare din România, Austria și Slovenia.

Lasă un răspuns

Top