Esti aici
Acasa > Curiozitati > REVOLTĂTOR ! Politica lui Teodorovici privind redistribuirea fondurilor pentru sănătate: Cine este sărac, MOARE!

REVOLTĂTOR ! Politica lui Teodorovici privind redistribuirea fondurilor pentru sănătate: Cine este sărac, MOARE!

Deputatul Petre Florin Manole a postat pe Facebook un comentariu dur despre ideile ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, privind redistribuirea fondurilor pentru sănătate în funcție de contributivitate. Ca la pensii… În concepția lui Teodorovici, fiecare va avea atâta sănătate, cât a contribuit la fondul de sănătate. Cei foarte săraci,… asta este! Există exemple în istorie…

”Ministrul Eugen Teodorovici greșește în legătură cu pachetele de servicii de sănătate diferenţiate, în funcţie de cuantumul cotizației pentru sănătate.

În primul rând, o astfel de măsură este greșită din perspectivă economică și socială. Ea conduce la accentuarea inegalității dintre săraci și bogați și la instituirea unui sistem de sănătate discriminatoriu. Deschidem un drum către o societate divizată. Unde vom ajunge; școli separate pentru bogați și săraci, străzi pe care circulă doar cei cu venituri mai mari pentru că, nu-i așa, contribuie mai mult?

În al doilea rând, la o lectură a Constituției, România este stat de drept, democratic şi social (art. 1 alin. 3). Pentru a da sens dimensiunii sociale a statului român, o serie de drepturi și libertăți au fost reglementate, printre care și dreptul la ocrotirea sănătății (art 34).
În al treilea rând, Legea sănătății spune și ea că România are un sistem de servicii de sănătate bazat pe principiile echității, universalității și solidarității, nu pe principiul cenzitar.
Nu în ultimul rând, ideile lansate de domnul ministru astăzi contravin principiilor de bază ale social democrației, principii pe care noi ar trebui să le promovăm. PSD, partid aflat la guvernare, a primit un mandat de la votanții săi să aducă mai multă prosperitate cetățenilor, să elimine diferențele uriașe, inechitățile din cadrul societății și să proteje drepturile înscrise în Constituție.

În ceea ce mă privește, în calitatea mea de parlamentar social-democrat, nu voi susține niciodată o astfel de măsură”, spune deputatul Petre Florin Manole .

Lasă un răspuns

Top