Esti aici
Acasa > Evenimente > Reactii la atacarea Siriei de catre SUA, Franta si Marea Britanie

Reactii la atacarea Siriei de catre SUA, Franta si Marea Britanie

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, afirmă că sprijină acțiunile militare efectuate de Statele Unite, Mare Britanie și Franța împotrivă unor ținte asociate capabilităților de arme chimice ale regimului din Siria, se arată într-un comunicat postat pe site-ul organizației de securitate. „NATO a condamnat în mod constant utilizarea continuă a armelor chimice de către Siria drept o încălcare clară a normelor și acordurilor internaționale.

Folosirea de arme chimice este inacceptabilă, și cei responsabili trebuie trași la răspundere, „a declarat Stoltenberg. Oficialul NATO a mai adăugat că atacurile forțelor americane, britanice și franceze vor „reduce capacitatea regimului de a mai atacă poporul sirian cu arme chimice”.

Moscova: Insultarea președintelui Rusiei este inacceptabilă și inadmisibilă Atacurile din Siria vor avea consecințe, a avertizat Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei la Washington, precizând că Statele Unite, Marea Britanie și Franța poartă întreagă responsabilitate pentru aceste acțiuni. „Cele mai sumbre temeri s-au adeverit.

Avertismentele noastre au fost ignorate. Este aplicat un scenariu planificat. Suntem din nou amenințați. Am avertizat că acțiunile de acest gen nu vor rămâne fără consecințe. Întreagă responsabilitate pentru aceste acțiuni aparține Washingtonului, Londrei și Parisului.

Insultarea președintelui Rusiei este inacceptabilă și inadmisibilă „, afirmă ambasadorul rus. Theresa May: Nu e o încercare de schimbare de regim Premierul britanic Theresa May a declarat că atacurile împotrivă Siriei nu reprezintă o încercare de schimbare a regimului de la Damasc, adăugând că Londra și aliații occidentali au încercat pe toate căile diplomatice să stopeze folosirea armelor chimice. „Nu este vorba de o intervenție într-un război civil.

Nu este vorba despre o schimbare de regim „, afirmă Theresa May într-un comunicat emis sâmbătă dimineață, informează agenția Reuters. ADVERTISING Atacurile au fost o reacție la dovezile semnificative care indică faptul că forțele regimului președintelui Bashar al-Assad sunt responsabile de atacul cu arme chimice de la periferia Damascului, a continuat premierul britanic.

Presă de stat din Siria susține că s-au încălcat flagrant legile internaționale Atacurile lansate de SUA, Franța și Marea Britanie reprezintă o încălcare flagrantă a legilor internaționale, a transmis agenția siriană de știri SANA, precizând că raidurile au vizat depozite ale armatei siriene aflate în regiunea Homs, relatează site-ul cotidianului The New York Times. „Agresiunea tripartita este o încălcare flagrantă a legilor internaționale”, se arată într-un comunicat difuzat de SANA.

SUA, M. Britanie și Franța au lansat, sâmbătă dimineață, un atac cu rachete de croazieră în Siria, cu scopul declarat de a sancționa regimul Bashar al-Assad pentru atacul chimic comis la periferia orașului Damasc. Bombardamentele lansate de Statele Unite, Marea Britanie și Franța au vizat trei obiective militare din Siria, iar aliații occidentali nu au înregistrat pierderi, anunța Departamentul american al Apărării.

Sistemele antiaeriene siriene au ripostat la bombardamentele efectuate de Statele Unite, Franța și Marea Britanie la periferia Damascului, a anunțat Televiziunea publică siriană, care susține că sistemele antibalistice au doborât cel puțin zece rachete occidentale.

Bombardamentele s-au încheiat și nu sunt planificate noi atacuri, a declarat șeful Pentagonului, fără însă a exclude posibilitatea unor noi operațiuni punctuale dacă situația va impune acest lucru.

Lasă un răspuns

Web Development, Web Application, E-commerce Website, Android apps, Web Design, And Much more.

Details

Top