Esti aici
Acasa > Curiozitati > Protectia Copilului a luat primele masuri impotriva sucevenilor care si-au abandonat fetita de un an in masina si au plecat la plaja, in Mamaia

Protectia Copilului a luat primele masuri impotriva sucevenilor care si-au abandonat fetita de un an in masina si au plecat la plaja, in Mamaia

Protecţia Copilului a luat primele măsuri împotriva sucevenilor care şi-au abandonat fetiţa de un an în maşină şi au plecat la plajă, în Mamaia. Autorităţile i-au identificat pe mama şi tatăl micuţei filmată de oameni pe Litoral, încuiată în autoturism.

Familia fetiței a fost identificată, fiind vorba despre doi tineri, căsătoriți de puțin timp, care locuiesc într-o comună din județul Suceava. Primarul comunei respective spune despre cei doi părinți că formează o familie respectabilă din comunitate, care a muncit o bună perioadă de timp în Anglia și soțul s-a întors acum acasă, în concediu, în timp ce soția a rămas în România în concediu de creștere a copilului.

Citeste si: Horoscop 8 august 2018. Plăceri seducătoare, bani și un coleg trădător

Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului Suceava a declanșat marți o anchetă după imaginile apărute pe Facebook cu fetița de un an care ar fi stat încuiată într-o mașină parcată la soare, în stațiunea Mamaia.

„Cei de la Protecția Copilului au cerut o anchetă socială în acest caz. Este o familie deosebită, știu cine sunt, nu sunt probleme cu ei. Probabil a fost un accident. Sunt proaspăt căsătoriți, au muncit în străinătate, în Anglia. Este o familie deosebită, cât se poate de normală, nu sunt probleme în comunitate cu ei. Nu cred că trebuie luate măsuri și noi nu vom propune să fi luat măsuri mai grave, plasament familial sau altceva. Eu am fost la mare și ieri a fost foarte cald, 32 de grade, e posibil să o fi lăsat două-trei minute să fie meargă undeva, să lase sau să ia ceva. O fi vreo greșeală, o neatenție.”, a declarat primarul comunei în care trăiește familia.

Purtătorul de cuvânt al direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, a declarat că cel mai probabil părinții vor fi incluși într-un program de consiliere și vor fi monitorizați.

„Instituția noastră s-a autosesizat. Am luat legătura cu Direcția Generală de Protecție a Drepturilor Copilului Constanța care se pregăteau și ei să trimită o sesizare scrisă către instituția noastră. Cu sprijinul Poliției am identificat familia și am solicitat Primăriei să facă o anchetă socială în acest caz. Este vorba despre o familie tânără, care între timp a ajuns deja acasă, colegii noștri au pornit spre localitatea din care este pentru a lua declarații și pentru a afla împrejurările în care s-a produs incidentul.

Cel mai probabil părinții vor fi cuprinși într-un program de consiliere și vor fi monitorizați. Vrem însă să atragem atenția asupra modului incorect în care cei care au sesizat problema pe rețelele de socializare au acționat. Martorii fi trebuit să sesizeze cazul, să ceară sprijinul unui polițist local, dacă tot au vrut să se implice ar fi trebuit să o facă până la capăt.” a declarat Nicoleta Daneliuc.

Lasă un răspuns

Top