Esti aici
Acasa > Curiozitati > Prognoza meteo iarna 2018-2019. Pentru România, specialiștii AccuWeather anunţă valuri de aer polar, ninsori și viscol

Prognoza meteo iarna 2018-2019. Pentru România, specialiștii AccuWeather anunţă valuri de aer polar, ninsori și viscol

Prognoza meteo iarna 2018-2019

Prognoza meteo iarna 2018-2019. Meteorologii AccuWeather au realizat prognoza meteo pentru iarna 2018-2019, care anunță furtuni puternice în nordul și vestul Europei, în timp ce în estul continentului, inclusiv în România, sunt așteptate episoade cu valuri de aer rece, ninsori și viscol, dar și temperaturi peste media normală a perioadei.

Potrivit specialiștilor de la AccuWeather Europe, iarna 2018-2019 va fi dominată de furtuni puternice și vreme umedă pe întreg teritoriul continentului, de la insulele britanice până în nordul Europei.

În schimb, în zonele sudice, din Portugalia, până în Italia și Peninsula Balcanică, iarna va fi una mai caldă, dar cu episoade de valuri de aer polar, ninsori și viscol.

Prognoza meteo iarna 2018-2019. AccuWeather anunta cum va fi vremea in Romania

Prognoza meteo iarna 2018-2019. Furtuni puternice în nordul Europei
Potrivit specialiștilor AccuWeather, în această iarnă sunt așteptate mai multe furtuni decât media perioadei, mai ales în nordul continentului, cele mai afectate țări fiind Marea Britanie, Franța, Germania și peninsula scandinavă.

Cea mai activă perioadă va fi ianuarie-februarie.

În ceea ce privește temperaturile, acestea vor fi peste normalul perioadei în nordul și vestul continentului, deoarece furtunile aduse de Atlantic vor îndepărta valurile de aer siberian, care au afectat continentul iarna trecută.

Prognoza meteo iarna 2018-2019. Iarnă caldă în centrul Europei și Peninsula Balcanică
În timp ce regiunile din nord și vest se vor confrunta cu furtuni puternice, în centrul și estul Europei situația va fi cu totul alta, temperaturile urmând să fie peste media normală a perioadei.

În Peninsula Balcanică, iarna 2018-2019 se anunță a fi mai uscată, temperaturile prognozate fiind mult peste media perioadei.

Lipsa ninsorilor și a temperaturilor scăzute ar putea afecta sezonul de schi din Balcani, susțin specialiștii AccuWeather.

Prognoza meteo iarna 2018-2019. Episoade de valuri cu aer polar și viscol în Europa de Est
Meteorologii cred că, în această iarnă, Europa de Est nu se va confrunta cu valuri de aer polar precum a fost Bestia din Est iarna trecută.

Însă, vor exista mai multe episoade de valuri cu aer polar, ninsori și viscol în estul Europei, acestea ajungând chiar și până în centrul continentului.

Prognoza meteo iarna 2018-2019

Această alternanță a perioadelor cu vreme caldă și rece va conduce la perioade cu căderi masive de zăpadă în regiune.

Există un risc major ca estul Europei să se confrunte cu ninsori abundente și viscol în a doua jumătate a iernii 2018-2019.

sursa accuweather.com

Lasă un răspuns

Top