Esti aici
Acasa > Externe > Prima reactie a Simonei Halep dupa caricatura jignitoare din Charlie Hebdo si huiduielile de pe Arena Nationala (Video)

Prima reactie a Simonei Halep dupa caricatura jignitoare din Charlie Hebdo si huiduielile de pe Arena Nationala (Video)

Simona Halep reacţionează după ce a devenit ţinta ironiilor într-o caricatură publicată de revista de satiră Charlie Hebdo, în care tenismena ţine cupa deasupra capului şi strigă „Fier vechi!”.

În această dimineaţă, constănţeanca a fost prezentă la prima ediție a turneului de hochei pe gheață Simona Halep Challenge.

Întrebată de jurnaliști cum comentează caricatura din Charlie Hebdo, Simona Halep a spus că nu este în măsură să vorbească despre acest lucru.

„Nu vreau să comentez acest lucru. Nu sunt în măsură să zic nimic despre acest lucru”, a spus tenismena.

Sursa video: Facebook Libertatea

Despre episodul de huiduilei de pe Arena Naţională Halep a spus că a răspuns unei invitaţii şi a vrut să împărtăşească alături de români bucuria câştigării trofeului de la Roland Garros.

„Eu nu fac politică. Nu vreau să spun nimic despre acest lucru. Eu am mers pentru să împărtășesc această bucurie de a arăta trofeul oamenilor care au venit și pentru ei am răspuns invitației”, a mai spus Simona Halep.

Ambasada Franţei: Caricatura nu reprezintă setimentul opiniei publice franceze
Ambasadorul Franţei în România, Michèle Ramis, spune că libertatea de exprimare şi libertatea presei sunt principii fundamenate, cariatura cu Simona Halep nereprezentând în niciun fel sentimentul opiniei publice franceze.

„Victoria istorică a Simonei Halep la turneul de la Roland Garros reprezintă un imens motiv de mândrie pentru Ambasada Franţei care vede în ea un simbol frumos şi puternic, cu numai câteva luni înainte de deschiderea Sezonului România-Franţa”, a spus Ramis.

Vezi declaraţia integrală făcută de ambasadorul Franţei în România.
Simona Halep, caricaturizată scandalos în Charlie Hebdo. Poziţia Ambasadei Franţei la Bucureşti

Libertatea de exprimare şi libertatea presei sunt principii fundamenate, dar cariatura cu Simona Halep nu reprezintă în niciun fel sentimentul opiniei publice franceze, se arată într-o declaraţie a Ambasadorului Franţei în România, Michèle Ramis, la solicitarea News.ro.

„Victoria istorică a Simonei Halep la turneul de la Roland Garros reprezintă un imens motiv de mândrie pentru Ambasada Franţei care vede în ea un simbol frumos şi puternic, cu numai câteva luni înainte de deschiderea Sezonului România-Franţa. Acest Sezon ne va permite să reînnoim şi să consolidăm legăturile dintre România şi Franţa în toate domeniile, inclusiv în cel sportiv. Orice s-ar putea gândi despre acest desen, trebuie să amintesc că libertatea de exprimare şi libertatea presei sunt principii fundamentale ale Republicii Franceze. Această publicaţie nu îl angajează decât pe propriul său autor şi nu reprezintă în niciun fel sentimentul opiniei publice franceze”, se arată în declaraţia ambasadorului Franţei.

Publicaţia franceză de satiră Charlie Hebdo a ironizat victoria Simonei Halep la turneul de la Roland Garros publicând sub titlul „O româncă câştigă Roland Garros-ul” o caricatură reprezentând o persoană care ridică trofeul deasupra capului şi spune „Fier vechi, fier vechi”.

Imaginea a fost publicată pe contul de Facebook al lui Dan Alexe, jurnalist, realizator de filme documentare şi scriitor stabilit în Belgia.

În ianuarie 2015, redacţia revistei Charlie Hebdo din Paris a fost atacată de terorişti, după ce fusese ţinta unei serii de ameninţări în urma publicării unor caricaturi cu profetul Mahomed. În urma atacului au murit 12 persoane.

Caricaturile revistei au devenit şi mai controversate după atentatul asupra redacţiei, iar criticii spun că aceasta este cauza pentru care tirajul publicaţiei a scăzut.

2 thoughts on “Prima reactie a Simonei Halep dupa caricatura jignitoare din Charlie Hebdo si huiduielile de pe Arena Nationala (Video)

Lasă un răspuns

Top