Esti aici
Acasa > Curiozitati > Pilda omului fricos! Cum se pot explica unele vise?

Pilda omului fricos! Cum se pot explica unele vise?

In vise pot aparea lucruri infricosatoare. Pot aparea imagini urate, reprezentari urate, fapte urate.

Erau doi frati gemeni, dar cu alcatuire psihica diferita unul de celalalt. Unul era slab, altul puternic. Intr-o zi au iesit pe strada,un caine s-a repezit la ei si copii s-au speriat foarte tare. Cel cu alcatuire psihica puternica, desi s-a speriat, in scurt timp i-a trecut. Cel slab a innabusit in el spaima. Daca aceasta i s-a intamplat la varsta de 7 ani, cand va avea varsta de 20 sau 30 de ani, aceasta traire poate iesi cu furie afara, si poate sa-i fie frica si de pisici. Va fi un om voinic si sanatos caruia ii va fi frica de pisici!

Insa inainte de a iesi la suprafata, aceste stari pot aparea in vise, sub forma de cosmaruri, fiare salbatice, fapte cumplite, stari urate si altele, asemenea. Fara a exclude faptul ca si demonii pot fauri asemenea stari, pentru a-l vatama pe om, afirmam ca, de cele mai multe ori, ele se datoreaza realitatilor,pe care le-am trait.

Omul, oricat de rau ar fi, la un moment dat i se va face mila, va regreta. Diavolului insa niciodata n-o sa i se faca mila de om. Niciodata n-o sa te vada chinuindu-te, suferind, si sa spuna: ,,Ajunge, asta se chinuieste de prea multa vreme, sa-l lasam in pace!”; Nu.

Cu cat diavolul te afla mai slab, cu cat te va afla intr-o stare mai rea, cu atat va exploata situatia si te va vatama mai mult.

Prin urmare, daca ai asemenea stari inlauntrul tau, va veni vrajmasul. Va veni si va contribui trimitandu-ti vise cu fiare salbatice si altele asemenea.

Extras din “Sufletul meu, temnita mea”, Arh. Simeon Kraiopolous, Ed. Bizantina, 2009, p.64-65

Lasă un răspuns

Top